5 Kasım 2013 Salı

Volkswagen Helios Jetta GLI ve Racer’s Dream Jetta


SEMA'nın dikkat çeken üreticileri sadece Japonya ve A.B.D.'den gelmiyor. Organizasyona katılan Alman markalarından olan Volkswagen iki farklı Jetta modeliyle dikkat çekiyor.

Helios Jetta GLI, markanın 1989 yılında tanıttığı aynı isimli otomobili anan bir araç. Tamponların altları yan etekler gibi yere yaklaştırılan otomobilde 19 inç çaplı jantlar, çift egzoz çıkışı ve ince bir spoiler sunuluyor.


İç mekanında metal pedal seti, golf topu şekilli vites topuzu, deri döşeme, özel paspaslar ve kontrast renkli dikiş iplikleri dikkat çeken Helios Jetta GLI'ın süspansiyon sistemi alçaltılırken frenler Golf R'dan alınmış.

Kaputu altında bir sürpriz sunmayan aracın turbo beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motoru 180 beygir güç üretebiliyor.

Asıl farklı otomobili Racer’s Dream Jetta olan Volkswagen bu aracın görünümünde farklı modellerini örnek almış. Geniş hava girişleri ve LED aydınlatmalara sahip olan ön tamponu önceki nesil Golf R'dan alınan konseptin ön panjuruysa Jetta Hybrid ile aynı.

Çamurlukları genişletilen otomobilde yeni yan etekler ve 19 inç çaplı jantlar görev yaparken arkaya geçildiğinde farklı bir tampon, çift egzoz çıkışı ve çift spoiler dikkat çekiyor.


İç mekanında büyük bir değişiklik olmayan araçta Recaro imzalı koltuklar, metal pedal seti ve çift renkli deri döşeme bulunurken süspansiyon ve fren sistemleri yenilenmiş.

Kaputu altında 2 litre hacimli bir motor bulunduran konsept turbo besleme yardımıyla 450 beygir güç üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder