17 Ağustos 2018 Cuma

Renault Logan Stepway


Renault ve Dacia'nın aile bağları bazı ülkelerde karışıklıklara neden oluyor. Örneğin Güney Amerika ve Rusya gibi pazarlarda Dacia modelleri Renault markasıyla satılırken bu araçlardan bir tanesi Türkiye'ye de fransız üreticinin logosuyla geliyor.

Bahsettiğim model, tahmin edeceğiniz gibi Renault Symbol. Avrupa'da Dacia Logan Sedan olarak satılan otomobil Rusya'da da Renault markasıyla sunuluyor olsa da burada alabileceğiniz seçenekleri daha bol.

Örneğin tanıtımı yeni yapılan Logan Stepway Sedan. Hatchback kardeşinde oldupu gibi siyah renkli gövde altı ve tampon korumalarına sahip olan otomobilde koyu renkli jantlar ve yükseltilmiş süspansiyon sistemi görev yapıyor.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli Diesel ve 1.6 litre hacimli benzinli motor seçenekleri bulunan aracın benzinli seçenekleri 85, 105 ve 115 beygir güç üretebilen versiyonlara sahipken en yüksek güçlü ünite sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor.

Ford Mustang Cobra Jet


Drag pistlerinin ünlü savaşçısı yenilendi. Ford, Mustang Cobra Jet'in 50. yaşını kutlamak için hazırladığı otomobili tanıttı. Modelin kaputu altında tek motor seçeneği bulunacak.

Ön bölümü makyajlanarak güncel Mustang modellerine benzetilen otomobilin geri kalanı da standart aracı andırıyor olsa da farklar büyük. Önce ince, arkada da ekstra kalın drag lastiklerine sahip olan ara.ta 50 yıl logoları, karbon fiber kaput ve paraşüt gibi donanımlar mevcut.


İç mekanda tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, dijital gösterge paneli, şalterlerden oluşan orta konsol ve Sparco imzalı, kolay sökülebilir direksiyon simidi bulunurken yangın söndürücü de donanıma eklenmiş.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli bir V8 motor bulunan aracın teknik verileri henüz paylaşılmamış olsa da bu ünitenin 3 litre hacimli bir kompresör beslemeye sahip olduğu doğrulandı.

16 Ağustos 2018 Perşembe

Audi A6 ve A7 Sportback 40 TDI


Audi'nin yenilenen kardeş modelleri A6 ve A7 Sportback yeni motorlarına kavuştu. 40 TDI uzantısıyla satılacak olan araçlar bundan böyle giriş ünitesi olarak bu motoru kullanacak.

2 litre hacimli bir turbo Diesel üniteyle donatılan araçlar 204 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan modellerden A6 Sedan, 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaşabilirken A6 Avant ve A7 Sportback aynı işi 8.3 saniyede gerçekleştirebiliyor. Maksimum süratse A6 Avant'da 240, A6 Sedan ve A7 Sportback'te 245 km/s.

Honda Civic


Honda'nın en yüksek satış adetlerine ulaşan modeli Civic'in Kuzey Amerika'da satılan seçenekleri makyajlandı. Eskisinden ayırması zor olan otomobilde mekanik bir yenilikse sunulmuyor.

Ön bölümde yoğunlaşan yenilikler elden geçirilen farlar ve panjurla yeni bir tampondan oluşuyor. Arka kısımdaysa dört kapılı araçlarda iki adet kromajlı çıta kullanımı dikkat çekiyor.

Yeni tasarıma sahip 17 ve 18 inç çaplı jantlarla birlikte adaptif hız sabitleme sistemi, acil durum fren yardımcısı, kör nokta uyarısı, şeritte kalma asistanı da donanıma eklenmiş.

13 Ağustos 2018 Pazartesi

Honda HR-V


Honda'nın küçük SUV modellerinden HR-V makyajlandı. Daha doğrusu makyajlı seçenekleri sonunda Avrupa pazarı için tanıtıldı. Aracın kaputu altındaysa ilginç bir sürpriz bulunuyor.


Değişimin görülmesi için dikkatlice bakılması gereken HR-V'de farklı tasarıma sahip LED farlar, yeni bir ön panjur, düz sis farları, farklı tasarıma sahip jantlar, daha ince uzun aynalar ve rengi hafifçe değişen stoplar yer alıyor.

İç mekanda da büyük bir yenilik olmasa da gösterge tablosunda, hız göstergesi haricinde kalan bölüm dijital hale getirilmiş. Ayrıca dokunmatik ekran ve koltuklar yenilenmiş.


Kuzey Amerika pazarında 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorla sunulan araç Avrupa'ya atmosferik emişli, 1.5 litre hacimli üniteyle gelecek. 130 beygir güç, 155 Nm tork üretebilen motor manuel şanzımanla donatıldığında 10.2 saniyelik 0-100 km/s süresi sağlarken CVT ile bu süre 10.9 saniyeye ulaşıyor.

Bu arada gelecek yıl HR-V'ye bu motorun turbo beslemeli seçeneğiyle 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite de eklenecek.

12 Ağustos 2018 Pazar

Porsche Cayman GT4 Clubsport Rallye Concept


Porsche bizlere küçük bir sürpriz yaparak ralli araçları üretme işine geri dönmek istediğini hatırlattı. Cayman GT4 temellerini kullanan yarış otomobili henüz bir konsept olsa da Almanya Rallisi'nde test edileceği de açıklandı.

Otomobil hakkında detay vermekten çekinen Alman firma yarış için gerekli değişikliklerin tamamını yapmışa benziyor. Çeki kancaları, tavana eklenen hava girişi, hafifletilmiş jantlar, LED sis farları ve farklı bir spoiler otomoibli eklenmiş.


İç mekanında da tam boy takla kafesinden yarış koltuklarına, yangın söndürücüden tek hamlede sökülebilen direksiyon simidine kadar her şey sporun gerekliliklerini karşılayacak şekilde tasarlanırken 385 beygir güç üretebilen, 3.8 litre hacimli Boxer motor da değişime uğramamış.