2 Kasım 2012 Cuma

Renault Symbol


Renault'nun Auto Show sürprizleri makyajlı Fluence ile sınırlı değil. Artık oldukça eskiyen bir yüze sahip olan Symbol de tamamen yenilendi. Aslında tanıdık bir otomobil olan yeni Symbol'ün teknik ikizini Renault'nun hemen yanında bulunan Dacia standında görmek mümkündü.

İki ay önce tanıtılan Dacia Sandero'nun sedan versiyonunun Renault logolu ikizi olan yeni Symbol yeni ön tasarımıyla ikizinden farklılaşıyor. Yeni tampon ve ön panjurla diğer yeni nesil Renault modellerini andıran aracın gövdesinde başka yenilik yok.


İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan aracın bu kısmını da Auto Show'da görme şansımız oldu. Yaşam alanı da Sandero'dan alınan aracın havalandırma kumandalarında Clio izleri görmek mümkün.

1.5 litre hacimli turbo Diesel motorunun 75 ve 90 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunan araç bu ünitelerde 3.9 litre/100 km'lik ortalama tüketim değeri sunuyor. 0.9 litre hacimli benzinli motoru turbo besleme yardımıyla 90 beygir güç üretebilirken bu ünitenin tüketim değeri 5.3 litre/100 km olarak açıklandı.

12 yorum:

  1. bu arabanın daciadan ne farkı olacağını anlamadım. aynı kasa aynı motorlar. acaba dacianın fiyat avantajı devam edecek mi?

    YanıtlaSil
  2. Bazı donanımlar dışında Dacia'dan bir farkı olmayacak. O nedenle Sandero Sedan gelmeyecek zaten.

    YanıtlaSil
  3. Renault bu arabayı peynir ekmek gibi satar. Tipide düzelmiş oldu böylece.

    YanıtlaSil
  4. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bakalım otomatik şanzıman opsiyonu da gelecek mi ileride.

    YanıtlaSil
  5. işte Türkiye'nin yeni eşşeği (çift ş ile)

    YanıtlaSil
  6. Araçlara “eşşek” (hatta otoban faresi) gibi isimler takanlar bir Türkiye’de olsa gerek, zaten Türkiye’de oldukları için böyle yakışık almayan ve kullanana, binene saygısı olmayan sözler sarf edebiliyorlar, yazık... İnsanlar bu kadarına erişebiliyor olabilir, bu kadar insafsız olmak gerçekten çok ayıp!

    YanıtlaSil
  7. Araçlara isim takma olayı, otomobil kültürü gelişmemiş sayılabilecek Türkiye'de nadir bile sayılabilir. Özellikle İngilizler her araca bir isim takıyorlar.

    YanıtlaSil
  8. gözümde tahtadan farksız. aynı çizgiler dacia'da fena durmuyor, hatta hoş bile denebilir, ama önceki symbol'un yükselttiği çıtadan sonra bence bu hiçbir şey. hele ki 37.000 tl fiyat? almak tam bir aptallık olur.

    YanıtlaSil
  9. önceki symbol'ün yükselttiği çıta derken? babamda 2010 logan blackline var, çok yakın bir dostumun da şirket arabası symbol. ikisine de binmiş birisi olarak symbol'u hiç mi hiç sevemedim. iç alanı da basık geldi, performansı da iyi değildir. bu aracı dacia logosuyla beklerken renault gelmesi bende esas hayal kırıklığı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)

      Bir öndeki Symbol iki nesil önceki Clio'nun sonradan sedanlaştırılmış haliydi ki gerçekten korkunç bir araçtı. Özellikte de yüksek süratte.

      Sil
  10. bir deneyde uzun yolda 2.9 lt/100 km yakmış. istanbul teknik üniversitesi de onaylamış. ihtimali var mıdır ? ohalamaktan bir hal olduk, 2.9 nedir demezler mi onur bey =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de duydum bunu da ben o deney şartlarını bir gözden geçirmek isterim açıkçası.

      Sil