31 Ekim 2012 Çarşamba

BMW i8 Concept


2009 yılında düzenlenen Frankfurt otomobil fuarında karşımıza BMW Vision EfficientDynamics ismiyle çıkan sportif hibrit otomobil 2011 yılında Frankfurt'a daha da gelişmiş bir şekilde gelirken 2012 yılında da üzeri açılabilen versiyonu tanıtılmıştı. Fütüristik çizgilere sahip gövdesiyle dikkat çeken konsept şimdi de Auto Show için İstanbul'da.

Teknik verilerine daha önce değindiğim bu konseptin canlı halini Borusan İstinye'de canlı görme şansı yakaladım.Yapısında bolca kullanılan karbon fiber sayesinde 1.500 kg'ın altında tutulan bir ağırlığa sahip olan konsept otomobilin tanıtımı BMW i Ürün Yönetimi Başkanı Henrik Wenders, BMW i İletişim Stratejisi Müdürü Cornelius Kölblin ve Project E Mobilite'den Marcus Krieg tarafından yapıldı.


Önceden açıklanan teknik verilerin haricinde markanın i bölümü için şekillendirdiği özel satış ağından da bahseden yetkililer mobilitenin giderek önem kazandığı günümüzde premium marka imajı, tutumluluk ve etkileyici tasarımın i Serisi otomobillerinin tamamında olduğu gibi i8 Concept'te de öne çıktığını belirtti.

BMW'nin Audi R8 ve Porsche 911 Carrera 4 gibi araçların arasına konumlandıracağı i8'in konsept halinde fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi 2.7 litre/100 km olarak açıklanmıştı. Bu veriyi yeterli bulmayan BMW yaptığı testler sonucunda otomobilin gerçek hayat kullanımında da 7 litre/100 km ortalamasına ulaştığını hesaplamış ki rakibi olan araçlar arasında bu değer göz kamaştırıyor.


Bütün i ailesinin rekabetçi fiyatlara sahip olacağını belirten yetkililer bu otomobillerin sınırlı üretim değil Dünya çapında yeni modeller olacağını da açıkladı. 2013 yılında piyasaya çıkacak olan hatchback i3'ün ardından, 2014 yılında satışına başlanacak olan i8'in tasarımının yaklaşık %90'ı i8 Concept'ten alınacak.

BMW i8 Concept'in fotoğraflarını buradan inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder