17 Haziran 2012 Pazar

BMW i3 ve Pedelec


Alman üretici BMW, Londra Park Lane'de açtığı ilk "i" mağazasında güncellenen i3 ve Pedelec isimli elektrikli bisiklet konseptlerini sergiledi.

Dış görünümünde bir değişiklik yapılmayan i3'ün iç mekanında yeni geri dönüşümlü malzemeler kullanılırken okaliptüs ahşap kaplama ve yün destekli deri döşemeler en çok dikkat çeken değişiklikler.


Elektrik motoru 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen i3 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak için 8 saniyeden az süreye ihtiyaç duyarken maksimum sürati 150 km/s'te sınırlandırılmış.

Audi'nin e-bike konseptine bir rakip gibi görünen Pedelec isimli elektrikli bisikletse yaklaşık 0.2 beygir güç ve 20 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla üzerindeki kişiye 25 km/s'e kadar destek sağlayabiliyor. Menzili 40 km'yi bulabilen elektrik motorunun pilleri normal bir prizden yaklaşık 4 saatte şarj edilebilirken hızlı şarj aletiyle bu süre 1.5 saate iniyor.

Karbon fiber ve alüminyumdan üretilmiş gövdesi katlanabilen bisikletlerden iki adedi, özel sabitleyicilerle i3'ün bagajına sabitlenebiliyor.

Bu arada hazır laf şarjdan açılmışken BMW'nin i modelleriyle birlikte kullanmak için tasarladığı i Wallbox isimli şarj istasyonu da Londra'da açılan mağazada tanıtılmakta.

5 yorum:

  1. isimden kaybeder. sebelek ne lan.

    YanıtlaSil
  2. Pedelec elektrikli bisiklet demekmiş. :)

    YanıtlaSil
  3. benim Scott bana yeter. yuzde yuz kas gucu bir kere :) elektrikli bisiklet kagit uzerinde cok harika olsa da tam olarak bisiklet surmek fiilinin hissettirdiklerini hissettiremiyor. ise giderken araba kullanmak istemeyen insanlarin tercihi olur bu tur bisikletler. hem ekoomik hem daha onemlisi ekolojik. hem de cok yorulmamis olurlar.

    YanıtlaSil
  4. Hem de yanlarında taşıyabilirler şirket girişinde. Katlanabilmesi hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Apple'ın elektrikli otomobil üretmesiyle olay farklı bir boyut kazanacak. Linkte detay bilgi mevcut ve bu durum çok heyecanlandırıcı http://www.patates.co/apple-elektrikli-otomobil-mi-uretecek/

    YanıtlaSil