20 Haziran 2012 Çarşamba

Bentley Continental GT Speed


İngiliz üretici Bentley 2010 yılında yenilediği büyük coupé modeli Continental GT'ye en sportif versiyonunu ekledi. Görünüşüne bakıldığında pek belli etmese de araç Bentley tarihindeki en yüksek performanslı seri üretim yol aracı.

Önden bakıldığında tamponda bulunan hava delikleri ve panjurda kullanılan ızgarasıyla dikkat çeken aracın 21 inç çaplı jantları füme renkli. Arka kısımda oval şekilli, tırtıklı çift egzoz çıkışı dikkat çeken otomobilin stopları krom çerçevelerle çevrelenmiş.


İç mekanında da sürpriz bulunmayan Continental GT'nin deri döşemeden geçilmeyen kokpitinde dev bir dokunmatik ekran ve karbon fiber kaplamakar bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motoru 625 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen araç daha kısa oranlara sahip 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Dört tekerlekten çekiş sistemi de standart donanımında bulunan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşırken maksimum sürati 329 km/s.

4 yorum:

  1. gorunusu cidden hic belli etmiyor. bunu modifiye ederler de o zamanda 'bentley' olmaktan cikar. apaci arabasina cevirmeseler bari guzelim sanat eserini. ben cok begendim.

    YanıtlaSil
  2. Bence biraz daha farklılık iyi gelirdi Speed'e ama sonuçta Bentley de bir Volkswagen markası ve bu ailenin tasarım değişikliği konusunda ne kadar tutucu olduğu malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bentley bir vw markası olsa da kendi işlerinde hür bir markadır.Şu anda daha çok finans anlamında bağlıdır.Ve bentleyin geleneklerinde çok aşırı tasarımlar yoktur.Olay vw grubu üyesi olmakla ilgili olsa lamborghini de aynı grupta ama tasarımları çok iddialı.

      Sil
    2. Lamborghini'nin de tasarımı iddialı fakat öncekilerden çok farklı değil. Audi'nin himayesine girmeden önce de iddialıydı zaten tasarımları. Bentley de Volkswagen kontrolüne geçtiğinden beri aynı yuvarlak yüz ve farlarla donatılıyor. Hatta SUV de böyle olacak gibi ama bakalım, belki farklı bir yola girerler.

      Sil