19 Haziran 2012 Salı

Kia Sorento


Kia'nın başarılı satış rakamlarına ulaşan SUV modeli Sorento makyajlanıyor. Teknik anlamda da iyileştirilecek olan aracın ilk fotoğrafları paylaşıldı.

Hem ön hem de arka tamponları rötuşlanan Sorento'nun farlarına LED gündüz aydınlatması eklenirken Venga ve Cadenza modellerini hatırlatan stoplarında da LED teknolojisi kullanılmış. Jant seçenekleri de çoğalan araçta bu parçanın çapı 19 inçe kadar büyüyebiliyor.

İç mekanında da iyileştirmeler yapılan Sorento'da daha kaliteli malzemeler kullanılırken oturma kapasitesi 5 veya 7 kişi olarak seçilebiliyor. Orta konsolun üst kısmına 7 inç büyüklüğünde bir ekran yerleştirilirken gösterge tablosu LCD'ye dönmüş. Bu arada daha önce de donanımda bulunan panoramik cam tavanın alanı genişlemiş.

Süspansiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sonucunda yol tutuşu da daha başarılı bir hale getirilen Sorento'nun motor seçenekleri de hem daha ekonomik hem de çevreye daha saygılı.

5 yorum:

  1. kac yildir piyasada ki bu arac? erken degil mi?

    YanıtlaSil
  2. 3 yıl oldu aslında, çok kısa değil. Bunun yanında Kia'nın Amerikan pazarında popüler olan bir modeli olduğundan sık makyajlanması doğal karşılanabilir.

    YanıtlaSil
  3. Onur Bey sizce Chevrolet Captiva mı? yoksa Kia Sorento mu? her açıdan kıyaslarsak sizce hangisi daha parasının hakkını veriyor?

    YanıtlaSil
  4. Genel kalite konusunda iki araç da başabaş olsa da iç mekanda Kia üstün geliyor.

    Performans ve tüketim konularında Kia önde fakat Türkiye'de astronomik vergi nedeniyle fiyatı aşırı yüksek kaliyor Captiva'ya göre.

    Birileri bedava verip bir de vergisini ödeyecek olsa Sorento derdim ama 2.2 litre hacimli motor düşündürüyor.

    YanıtlaSil
  5. Ve güzel haber; 2 litre hacimli motoru da olacak Avrupa pazarı için!

    YanıtlaSil