9 Nisan 2022 Cumartesi

Jeep Wrangler Magneto 2.0


Jeep, Moab Easter Safari'nin 2022 yılında düzenlenen versiyonunda önceki yıllarda yaptığı gibi birçok konsept tanıttı. Bu araçlar arasında tek tam elektrikli olan ve güç değerleri açıklanansa tanıdık bir araç olan Magneto idi.

Geçtiğimiz yıl ilk versiyonuyla ortaya çıkan Magneto, yeni seçeneğinde ön tamponsuz ve vinçsiz bir şekilde karşımıza çıkıyor. 40 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan otomobilin aks mesafesi, standart 3 kapılı Wrangler'a göre 30 cm uzamış. Süspansiyon yükseltmesiyse bu sefer 75 mm.

Şeffaf motor kaputuna sahip olan konseptin kapıları ve yan aynaları bulunmazken B sütunu kalınlaştırılmış. Takla barıysa artık kumaş brandayla korunuyor. Üstelik bu parça üzerinde bir de plastik sunroof var. Arka tamponu da kısalan aracın mavi trim parçalı iç mekanındaysa bir değişiklik yok.

Elektrikli araç bu sefer 625 beygir güç, 1.152 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan otomobil dört tekerlekten çekişli ve 0-100 km/s hızlanması 2 saniyenin biraz üzerinde tamamlanıyor. Bataryalarsa 70 kWh kapasiteli.

8 Nisan 2022 Cuma

Smart #1


Smart'ın yeni çağı başladı. Geçtiğimiz yıl konseptini tanıttığı #1 isimli aracın seri üretim halini tanıtan üretici, elektrikli bir markaya dönüştü. Yavaş yavaş büyümeye de başlayan firma performans alanında da gelişme sağlamış.

Ana hatlarında yumuşama yaşansa da genel olarak konsept haline benzeyen otomobil 4.270 mm boya, 1.822 mm genişliğe ve 1.636 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesiyse 2.750 mm. LED farları ve yuvarlak hatlı hava girişlerine sahip ön tampon sportif bir duruşa sahip. 19 inç çaplı jantlarsa aerodinamik bir tasarım sunuyor.

Kapı altlarında geniş korumalar sunan #1, hemzemin kapı kolları ve camların altına sabitlenen yan aynalara sahip. Kontrast renkli tavan C sütununda çift katlı bir görünüme bürünürken LED stopların da ortada birleştiği görülebiliyor. Arka tamponsa sitah renkli.

İç mekanı da konsept araca göndermeler yapan otomobilde ince yapılı dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran yer alıyor. Altın renkli trim parçakarı ve açık renkli döşemeler yaşam alanını ferahlaştırmış. Ara konsol üzerinde ve altında geniş depolama hacimleri sunan otomobil arka havalandırma kanalları ve panoramik cam tavana da sahip. Bagaj hacmiyse arka koltukların yerine göre 323 litre ile 411 litre arasında değişiyor.

Arkadan motorlu ve arkadan itişli olan elektrikli otomobil 272 beygir güç, 343 Nm tork üretebiliyor. 1.820 kg ağırlığa sahip olan aracın maksimum sürati 180 km/s. 66 kWh kapasiteli bataryalar 440 km'ye kadar menzile sahip. Şarj hızıysa AC'de 22 kW, DC'de ise 150 kW olarak açıklanıyor.

6 Nisan 2022 Çarşamba

Mercedes-AMG SL43


SL ailesi yeni giriş versiyonuna kavuştu. Yaklaşık 60 yılın ardından ilk defa kaputunun altına dört silindirli bir motor alan SL, görünüm anlamında kardeşlerinden geride kalmazken performansı da kafalarda soru işareti bırakmıyor.

Hem iç hem de dış tasarıma bakarak aracı kardeşlerinden ayırmak zor. Dörtlü egzoz çıkışı yuvarlak olan SL 43 standart olarak 19 inç çaplı jantlarla alınabiliyor olsa da 20 ve 21 inç çaplı örnekler de opsiyonel olarak sunuluyor.

48 Volt yardımcıdan beslenen elektrik destekli turbo beslemeye sahip olan 2 litre hacimli motoru 381 beygir güç, 480 Nm tork üreten SL 43 arkadan itişli. Hafif hibrit sistem, gerekli gördüğü durumlarda 14 beygirlik ek güç sağlayabiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 275 km/s.