6 Eylül 2021 Pazartesi

Smart Concept #1


Smart'ta yeni bir devir başlıyor. 2019 yılında tamamen elektrikli bir marka olacağını açıklayan üretici aynı sıralarda Geely ile olan ortaklığını da duyurmuştu. Bu ortaklığın ilk meyvesi olan konsept, markanın yeni tasarım dilini de tanıtmış oldu.

4.290 mm boya, 1.910 mm genişliğe ve 1.698 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin yuvarlak hatlı tasarımında, ince yapılı LED farlar, 21 inç çaplı jantlar, siyah renkli gövde korumaları, farklı renkte sunulan tavanı, geniş C sütunu, farları taklıt eder bir tasarıma sahip LED stoplar ve siyaha boyanmış yan aynalarla A sütunu öne çıkıyor.

Geriye doğru açılan kapılar B sütununu iptal ederken iç mekanda da bol hacim yer alıyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konseptin tabanı düz ve cam tavanı da bulunuyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direkaiyon simidi ve altı boş ara konsol gibi yerlerde metalik kaplamalar dikkat çekerken araç fonksiyonlarının çoğu orta konsoldaki dokunmatik ekrandan kumanda ediliyor.

Teknik detaylara girmeyen Smart yetkilileri, konseptin kapılarının bir uygulama ile açılabildiğini ve aracın servise gitmeden güncelleme yükleyebildiğini belirtti. Geely'nin bu model için kullanacağı elektrikli temellerse büyük ihtimalle gelecekte Volvo'ya da yarayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder