6 Eylül 2021 Pazartesi

Mercedes-Maybach Concept EQS


Mercedes'in konsept elektrikli otomobil serisi devam ediyor. Bu yıl Münih'te sergileyeceği araçlara EQG konseptiyle başlayan Alman üretici şimdi de lüks SUV seçeneği Maybach EQS ile karşımızda.

Seri üretim EQS'in yükseltilmiş bir versiyonu gibi duran otomobil, ince yapılı LED farları, kapalı olsa da heybetli görünen ön panjuru, kromajla kaplanan tampon altı ve kaputa eklenen Mercedes yıldızıyla dikkat çekici bir görünüme sahip. Gövdesi çift renkli olan konseptin jant çaplarıysa 24 inç.

Kalın bir krom parça olarak görünen B sütunu diğer Maybach modellerine gönderme yaparken yan basamaklar arka tarafa doğru genişliyor. Hemzemin kapı kolları araca yaklaşınca kendilerini gösterse de kapılar otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. Arka bölümdeyse ince yapılı LED stoplarla sade bir duruş hakim.

İç mekana geçildiğinde açık renkli döşemeler ve ön konsolu boydan boya kaplayan ekranlar dikkat çekiyor. Oval bir direksiyon simidine sahip olan otomobilin birçok noktasında bakıra çalan metalik trim parçaları dikkat çekiyor.

Arka tarafta da iki adet tekli koltuğa sahip olan otomobil bu koltuklarda da elektrikli ayar ve masaj fonksiyonları sunuyor. Dokunmatik ekranlara da sahip olan bölümde katlanır masalar, şampanya flütleri ve buzdolabı gibi lüks donanımlar da yer alıyor.

Teknik veriler anlamında neredeyse hiçbir şey paylaşmayan Mercedes, bu modelin, gelecek sene piyasaya çıkması beklenen EQS SUV modelinde kullanılacak platforma sahip olduğunu açıkladı. İlerleyen zamanlarda Maybach seçeneğine de kavuşacak olan aracın 600 km menzile sahip olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder