6 Eylül 2021 Pazartesi

Porsche Mission R


Münih'in elektrikli otomobil modellerinin sonu gelmiyor. Bir araç da Porsche'den geldi. Üstelik Alman üretici, bir taraftan yarış otomobili konsepti, diğer yandan gelecekte yollara çıkarmayı hedeflediği sistemi sergilemiş oldu.

LED farları ve ön tamponundaki geniş hava girişleriyle agresif bir görünüm sunan konsept, geniş çamurluklar, aerodinamik tasarıma sahip jantlar ve yana eklenen deflektörlerle dikkat çekiyor. Tavanında da bir hava girişi yer alan Mission R, arka bölümde dev spoiler ve difüzörle birlikteşık LED stoplara sahip.

Daha iç mekana geçmeden dikkat çeken karbon fiber takla kafesi, cam tavanın iskeletini de oluşturuyor. Yanlara doğru uzayan yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve koruyucu fileler bir yarış aracıyla karşılaştığımızı bize belli ediyor.

Üst ve alt kısımları bulunmayan direksiyon simidi üzerinde dokunmatik bir ekran yer alıyor. Dijital gösterge paneli de aracın geleceğe dönük yanını yansıtan özelliklere sahip. Önde yer alan kamerayla pistte atılan turları kaydeden araç daha sonra bu turu ekrana vererek sürücünün kendisini geliştirmesini ve kendisiyle yarışabilmesini sağlıyor.

Önde 435, arkada 653 beygir güç üretebilen elektrik motorlarına sahip olan otomobil karma kullanımda 1.088 beygir güç üretebiliyor. Yağ soğutmalı motorlarla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.5 saniye sürüyor. Maksimum süratse 300 km/s. Yine yağ soğutmalı ve 900 Volt mimariye sahip bataryalarsa yarış temposunda 30 dakikalık ömür sunuyor. Hızlı şarj istasyonuyla bu bataryaların %5'ten %80 doluluğa ulaşması 15 dakika sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder