6 Eylül 2021 Pazartesi

Volkswagen ID. LIFE


Bu yıl Münih'te sergilenen onlarca elektrikli otomobil konseptine bir katılım da Volkswagen'den geldi. BMW'nin konsepti i Vision Circular'da olduğu gibi küçük boyutlu ve bolca geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen araç ilginç özellikler sunuyor.

Köşeli hatlara sahip tasarımıyla dikkat çeken konseptin dik yerleşimli ön bölümünde büyük logonun aydınlatıldığı görülebiliyor. LED farlar da U biçimleriyle dikkat çekiyor. Otomobilin kaputunun ön kısmı sert plastikten üretilmiş ve şarj kablolarına ev sahipliği yaparken arkası, tavan gibi yumuşak malzemeden üretilmiş.

Kapı kolları hemzemin tasarıma sahip olan ID. LIFE'ın, arkasından bakıldığında da önde olduğu gibi U biçimli stoplar ve aydınlatmalı logoya sahip olduğu görülebiliyor. Büyük jantlar ve spoiler de araca sportif hava katmış.

İç mekanı da dışı gibi sade görünümlü olan modelin direksiyon simidi de U biçimli ve vites seçimleri, bu parça üzerinde yer alan dokunatik bölümden yapılabiliyor. Otomobilin sunduğu farklı özelliklerden biri de durağan halde ön camı kaplayabilen projeksiyon ekranı. 34 inç büyüklüğünde ekranın tadını çıkarmak için ön koltuk sırtlıkları ileriye katlanabiliyor ve iki yolcu bu bölüme ayaklarını uzatabiliyor.

Kısaltılmış MEB platformuna sahip olan otomobil önden çekişli. Elektrik motoru 230 beygir güç üretebilen konsept 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabiliyor. 57 kWh kapasiteli bataryaların sunduğu menzilse 400 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder