7 Eylül 2021 Salı

BMW iX5 Hydrogen


BMW'nin alternatif yakıt denemeleri sürüyor. 2019 Frankfurt otomobil fuarı sırasında tanıtılan konsept araçlardan olan i Next Hydrogen isimli modelin seri üretime daha yakın hali olarak tanımlanabilecek iX5 Hydrogen yakında sınırlı sayıda satışa çıkacak.

X5'in hidrojenle çalışan seçeneği olduğundan bu modelden çok farklı görünmeyen araç, ön panjur, tamponlar, farlar, 22 inç çaplı jantlar ve arka tamponda kullanılan mavi renkli trim parçalarıyla öne çıkıyor. Ayrıca arka tamponun alt kısmında çift parçalı bir difüzör bulunduğunu da belirtelim.

İç mekanını da doğrudan X5'ten alan otomobilin bu bölümünde de dışarıda olduğu gibi mavi renkli trim parçaları bulunuyor. Ön yolcu konsolunda "Hydrogen Fuel Cell" arması yer alan otomobilin dijital gösterge tablosu ve dokunmatik ekranında da hidrojen tüketimine özel grafikler yer alıyor.

Kaputu altında hidrojen yakıt hücresi yer alan model 374 beygir güç üretebiliyor. Karbon fiber ile güçlendirilmiş plastikten üretilen tanklarında yaklaşık 6 kg hidrojen depolayabilen modelin bu tankları yaklaşık dört dakikada doldurulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder