9 Eylül 2021 Perşembe

Donkervoort D8 GTO Individual Series


Elektrikli otomobillerden daha da uzaklaşmak isteyenler Donkervoort gibi üreticilere sığına bilir. Hollanda merkezli markanın ilginç tasarımlı modeli D8, uzun süredir üretilen GTO ailesine Individual Series isimli versiyonu ekledi.

Ufak tefek değişikliklerle günümüze kadar gelen otomobilin bu versiyonunda göz alıcı gövde renkleri, hava çıkışlarına sahip ön çamurluklar, 17 inç çaplı ön ve 18 inç çaplı arka jantlar gibi özellikler sunuluyor. Bol karbon fiber kullanımı sayesinde aracın boş ağırlığı 680 kg olarak açıklanıyor.

Karbon fiber kullanımı iç mekanda da devam ediyor. Süet direksiyon simidi ve karbon fiber koltuklar standart olarak sunulsa da takla kafesi, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, rüzgar kesici, geri göüş kamerası, xenon farlar, renkli dijital gösterge paneli ve yarış koltukları opsiyonlar arasında. Bagaj hacmiyse 250 litre

Fren sisteminde, önde 310, arkadaysa 285 mm çaplı diskler görev yapan aracın kaliperleri de önde 6, arkadaysa tek pistonlu olsa da psiyonlar arasında 6 pistonlu arka kaliperler de yer alıyor.

Kaputu altında Audi'den alınmış ve ABT tarafından modifiye edilen 5 silindirli, turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motor bulunan otomobil 435 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 2.6 saniyede ulaşabilen otomobilin 200 km/s sürati görmesi 7.7 saniye sürüyor. Maksimum süratse 286 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder