10 Eylül 2021 Cuma

Chevrolet Silverado


Kuzey Amerika pick up pazarının gediklilerinden olan Silverado güncellendi. Rakiplerine karşı özellikle iç mekan tasarım ve özellikleri konusunda geri kalmayan başlayan araç yaşam alanını yenilerken motorlarda da güncellemelere gitti.

Araca dışarıdan baktığımızda büyük bir değişim görünmüyor. LED farları biraz daha aşağıya alınan modelin çift parçalı ön panjuru da teke düşmüş. Yeni jantlar ve gövde rengi seçenekleri haricinde hem ön hem de arka tamponda küçük değişiklikler var.

İç mekanda hemen hemen her köşesi yenilenen Silverado'da artık dijital gösterge paneli ve çok daha büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. Yine dijital ekrana sahip havalandırma kumandaları ve piyano siyahı trim parçaları bu bölümü daha premium görünümlü kılıyor.

Aydınlatma ve çekiş sistemi ayarları biraz daha aşağıya alınırken direksiyon simidinin tasarımı değişmemiş. Bununla birlikte yarı otonom sürüşe izin veren Super Cruise'un gelişiyle birlikte simidin tepesine uyarı ışıkları eklenmiş.

5.3 ve 6.2 litre hacimli V8 motorlarında bir yenilik olmayan Silverado, bu ünitelerden sırasıyla 360 beygir güç, 520 Nm tork ve 426 beygir güç, 623 Nm tork üretebiliyor. 4.3 litre hacimli V6 motorsa artık sunulmuyor.

Sıralı 6 silindirli, 3 litre hacimli Diesel motorsa, kendisinde değişiklik yapılmasa da araç üzerinde yapılan güncellemeler sonrasında 6 tonun üzerine çıkan çekme kapasitesine kavuşmuş. Son olarak 2.7 litre hacimli, turbo beslemeli, 4 silindirli, benzinli motorun gücü 315 beygir olarak kalsa da torku 570 Nm'ye ulaşmış. Modele göre arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş standart olarak sunulurken motor seçeneğine göre de 6, 8 ve 10 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder