11 Eylül 2021 Cumartesi

Subaru WRX


Subaru, sportif sedan modeli WRX'in yeni neslini tanıttı. Görünüm olarak markanın ana hatlarını koruyan modelin kaputunun altına daha büyük hacimli bir motor gelirken iç mekanı da daha modern bir hal aldı.

Japon markanın diğer modelleri gibi köşeli hatlarını koruyan otomobil global platforma geçiş yapmış. Küçülen LED farlar, kaputta yer alan hava girişi ve öne çıkan altıgen panjurla sportif görünen modelde LED sis farları da kullanılmış. Jant çapları da 17 ve 18 inç olarak açıklanmış.

İlginç şekilde SUV modellerde olduğu gibi tamponların ve kapıların altıyla çamurluk çevreleri siyah korumayla çevrelenen otomobilin arka çamurlukları dikkat çekici bir şekilde şişirilmiş. Yüzgeç anten ve ince spoilerin haricinde LED stoplar ve dörtlü egzoz çıkışı, arka tasarımın öne çıkan detayları.

İç mekanda kapı içleri ve ön konsollar çok daha kaliteli bir görünüme kavuşsa da analog gösterge paneli ve sade görünümlü direksiyon simidi korunmuş. Orta konsoldaysa artık dik yerleşime sahip tek bir dokunmatik ekran yer alıyor. Recaro koltuklar ve metal pedal seti de içeride yerlerini almış.

Kaput altında 2.4 litre hacimli, 4 silindirli, turbo beslemeli Boxer motor bulunuyor. 275 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen ünite dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunuluyor. Şanzıman seçenekleriyse 6 ileri manuel veya 8 ileri simüle vitesi bulunan CVT.

1 yorum: