6 Eylül 2021 Pazartesi

BMW i Vision Circular


Mercedes'in elektriklenme atağına BMW'den ilginç bir cevap geldi. Münih merkezli üretici, kendi şehrinde düzenlenen otomobil fuarında küçük bir konsept sergiledi. Otomobilin asıl üzerinde durduğu konu geri dönüşüm.

Dışarıdan bakıldığında köşeli hatlara sahip olduğu görülebilen otomobil, BMW'nin imzası olan böbrek panjurları LED farlarla birleştirmiş. Ön camı neredeyse panjura kadar uzanan konsept, ince kollu büyük jantlara ve genişletilmiş çamurluklara sahip.

Ön camı bagaj kapağına kadar devam eden otomobilde kapı kolları bulunmuyor. LED stopları da neredeyse arka tamponu kadar çıkıntı yapan konseptin bagaj kapağı camında ince bir 3. fren lambasına yer verilmiş.

Arka kapıları geriye doğru açılan i Vision Circular, iç mekanında daha da fütüsitik özellikler sunuyor. Fiziksel düğmelerden arındırılan yaşam alanında üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, açık renkli döşemeler ve salon konforu sunan koltuklar bulunuyor.

Aracın teknik verilerini paylaşmayan BMW, otomobillerin üretiminde salınan gaz miktarını da en aza indirmek istediğinden birçok parçanın 3 boyutlu basma tekniğiyle, geri dönüştürülen malzemelerden üretildiğini belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder