6 Eylül 2021 Pazartesi

Mercedes-Benz EQE


Mercedes'in elektrikli otomobil atağı yeni bir modelle devam ediyor. Daha önce EQS ile F segmentine bir elektrikli sedan sunan Alman marka şimdi de gözünü E segmentine dikti. Aracın görünümü, büyük kardeşininkiyle neredeyse aynı.

EQS'in biraz daha küçüğü gibi dursa da 4.943 mm boyuyla çok da küçük bir araç olmayan EQS'in yuvarlak hatları, Mercedes'in elektrikli sedan modellerinin ortak özelliği olacak gibi görünüyor. Hemzemin kapı kolları, çerçevesiz yan camlar, ince spoiler ve ince uzun LED stoplar da tanıdık duruyor. Bu arada diğer Mercedes modellerinde olduğu gibi aracın farklı donanım paketleriyle farklı tampon ve jantlara kavuştuğunu belirtelim.

İç mekanda da bizleri tanıdık bir tasarım karşılıyor. Ön konsolu boydan boya kaplayan dijital panel ve ince kollara sahip şık direksiyon simidi fütüristik bir duruşa sahip. Ön koltuklar arasında yer alan konsolun alt kısmında da geniş depolama hacmi sunuluyor. Aks mesafesi 3.1 metre olan aracın opsiyonel donanımları arasında adaptif süspansiyon sistemi ve yönlendirilebilir arka aks yer alıyor.

Gelelim motorlara. İlk etapta tek elektrik motoru ve arkadan itişli olarak sunulacak EQE'nin çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli seçenekleri de yakında tanıtılacak. 288 beygir güç, 530 Nm tork üretebilen motor 90.6 kWh kapasiteli bataryalarla 660 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder