6 Ekim 2016 Perşembe

Hennessey VelociRaptor 6x6


Mercedes ve AMG ikilisinin sınırlı sayıda üreterek inanılmaz fiyatlara satmayı başardığı G63 AMG 6x6'nın ardından Hennessey Performance da Ford F-150 Raptor temelleri üzerine geliştirdiği üç akslı aracını tanıttı.

Bull bar ile donatılan farklı bir ön tampon kullanan aracın genişletilen gövdesinde daha büyük çamurluk korumaları görev yapıyor. Farklı jantlar, geniş yan basamaklar, tavana eklenen spotlar, çelik arka tampon ve tavana kadar uzayan kasa takla barları üçüncü aks haricinde kalan değişiklikler.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli v6 motoru da modifiye edilen dev pick up artık 600 beygir üzerinde güç üretebilirken araca sahip olmanın bedeli A.B.D.'de 295.000 Dolar.

4 Ekim 2016 Salı

Lotus Exige Sport 350 Special Edition


Lotus'un 50. yıl kutlamaları devam ediyor. İngiliz üretici şimdi de Exige Sport 350 temelleri üzerine geliştirdiği ve sadece 50 örneği üretilecek olan bir model tanıttı.

Dört gövde rengiyle sunulacak olan otomobil görsel olarak bir yenilik sunmasa da azalan ağırlığı 1.099 kg'a kadar inmiş. Kaputu altında kompresör beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli v6 motor barındırmaya devam eden araç 345 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Standart Exige Sport 350'nin aksine sadece manuel şanzımanla satılacak olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşırken maksimum sürati 274 km/s.

Tickford Ford Ranger


Bir pick up haberi de Avustralya'dan geldi. Bu kıtada doğan modifikasyon şirketlerinden Tickford, tanıdık bir motorla donatılmış olan Ford Ranger modeli için hzırladığı modifikasyon kitini tanıttı.


Yükseltilen süspansiyon sistemi, yana alınan çiftli egzoz çıkışı, yeni ön panjur, geniş çamurluk korumaları, 20 inç çaplı jantlar ve çelik yan basamaklar gibi donanımlara sahip olan aracın iç mekanında farklı deri döşemeler ve Alcantara kaplamalara sahip direksiyon simididikkat çekiyor.

Kaputu altında Ford Transit modellerinde de görev yapan 3.2 litre hacimli, 5 silindirli turbo Diesel motor bulunan araç 231 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor.

Chevrolet Colorado ZH2


Dünyanın gözü hala Paris otomobil fuarında olsa da Amerika kıtasından ilginç haberler gelmeye de devam ediyor. Pick up diyarı A.B.D. şu sıralar Chevrolet'nin Amerikan ordusu için geliştirdiği aracı konuşuyor.


Uzatılmış bir Colorado platformu üzerine geliştirilmiş olsa da bu araçtan farklı görünen konsept ince yapılı LED farlar ve aynı teknolojiyi kullanan sporlarıyla ilginç bir tasarıma sahip. Arazi kullanımına uygun şekilde kısaltılıp ek korumalarla donatılan ön tamponunun içine bir de vinç gizlenen pick up çift bombeye sahip kaputuyla da dikkat çekiyor.

17 inç çaplı çelik jantlar ve 37 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan konseptin kapıları altında bir basamak yer alıyor. Kasası özel bir tasarıma sahip olan ZH2 bu bölümde yer alan sökülebilir bir batarya grubuna sahip. Stop ve sis farları da LED teknolojisine sahip olan aracın arka tamponu da kısa tasarlanarak uzaklaşma açısı iyileştirilmiş.


İç mekanda Colorado ile olan bağlantı belli olurken Recaro'dan alınan sabit kafalıklı yarış koltukları ve Simpson imzalı dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çeken farklılıklar.

Teknik verileri açıklanmayan konseptin yakıt piline sahip olduğuysa verilen bilgiler arasında. Elektrik motoru sayesinde arazide çok sessiz ilerleyebilen otomobil ayrıca ulaşımı zor olan yerlerde seyyar jeneratör olarak görev yapabilme avantajına sahip.

2 Ekim 2016 Pazar

Peugeot 2008 Allure 1.2 PureTech EAT6


Peugeot'nun küçük crossover modeli 2008 yeniden bizlerle. Daha önce atmosferik emişli, 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoruyla bloguma konuk olan otomobil şimdiyse PSA grubunun dikkat çeken motorlarından olan 1.2 litre hacimli turbo benzinli üniteyle donatılmış şekilde teste katıldı.

Fransız markanın küçük hatchback modeli 208'in station wagon gövde seçeneğinin bulunmamasını avantaja çeviren araç özellikle şehir içinde biraz daha yüksek yapılı araç sürmek isteyenleri hedeflemiş. Giderek büyüyen SUV ve crossover pazarları göz önünde bulundurularak yapılan bu tercih Peugeot için meyvelerini veriyor gibi görünüyor. 2012 yılında aynı isimli konsepti Paris'te görücüye çıkan model 2013 yılında piyasaya çıkarken makyaj 2016 yılının Şubat ayında geldi.