19 Ocak 2020 Pazar

Citroën C5 Aircross 1.5 BlueHDi Shine


Son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olan PSA grubu bu ilerlemeyi SUV modelleriyle taçlandırmaya başladı bile. Türkiye'de geçtiğimiz yılın ortalarında satışa sunulmuş olsa da her köşede görmeye başladığımız C5 Aircross da grubun en iddialı modellerinden bir tanesi haline geldi. Özellikle konfor arayan müşterilere hitap eden aracın özelliklerini sizler için inceledim.

Laffite G-Tec X-Road


Zamanının çoğunu arazide geçirmek isteyenler zenginler için iyi haberler var. A.B.D. merkezli firma Laffite, çamurda oynamaya müsait süper SUV modelini tanıttı. Araçtan sadece 30 adet üretilmesi planlanıyor.

Köşeli hatlara sahip geniş gövdesi, kısa tampon-tekerlek mesafeleri sayesinde arazide avantaj sağlayan otomobilde 17 inç stroklu süspansiyon sistemi ve BF Goodrich lastikler kullanılmış. Arkadaysa ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı ve difüzör görülebiliyor.


Yana ve yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanaysa bambaşka bir hava hakim. Gövdesinde olduğu gibi içerisinde de bol bol karbon fiber kullanılan otomobilde gerçek metal düğmeler ve pedallarla birlikte deri döşeme de kullanılmış. Ayrıca arazi kullanımı için tam boy takla kafesi de donanıma eklenebiliyor.


Kaputu altında GM imzalı, 6.2 litre hacimli bir V8 bulunduran araç 730 beygire kadar güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa iletilen güç, 1.300 kg ağırlığındaki otomobili 230 km/s'lik sınırlı maksimum süratine ulaştırabiliyor. Yakın gelecekte modelin elektrik motorlu versiyonunun üretimi de düşünülüyor.