22 Şubat 2020 Cumartesi

Audi e-tron Sportback S


Audi'nin elektrikli SUV modellerinden e-tron Sportback yeni bir seçeneğe kavuştu. S ekli model, bu harfe sahip diğer Audi modelleri gibi yüksek performanslı seçeneği işaret ediyor. Ek güç, araca eklenen 3. motor sayesinde kazanılmış.

Hafif kamuflajlı olarak tanıtılmış olsa da aracın tasarımında bir değişiklik yapılmadığını söyleyebiliriz. 20, 21 veya 22 inç çaplı jantlarla sunulacak modelin lastik tabanları da 285 mm genişliğinde.




İç mekanında da tasarımdan çok donanım farklılıkları sunacak olan otomobil hem Sportback hem de standart e-tron gövdesiyle satılacak. Yüksekliği ayarlanabilir süspansiyon sistemine sahip araçlarda 400 mm çaplı ön fren diskleri ve 6 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Arka aksta iki, öndeyse bir elektrik motoruna sahip, dört tekerlekten çekişli araç 435 beygir güç, 808 Nm tork üretebiliyor. 8 saniyeye kadar sürebilen boost fonksiyonuyla bu değerler 503 beygir ve 973 Nm'ye ulaşıyor. Maksimum sürati 210 km/s'te sınırlı olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabiliyor. 95 kWh kapasiteli bataryalarsa standart aracınkiyle aynı.

21 Şubat 2020 Cuma

Cupra León Competición ve e-Racer


İki motor ve üç farklı güç seviyesiyle tanıtılan yeni nesil Cupra León'un ardından modelin yarış seçenekleri de ortaya çıktı. Araçlardan ilki tanıdık bir motora sahip olsa da ikincisi elektrikli.


Dış tasarımda beklenen geliştirmeler yapılan ikilide genişletilmiş çamurluklar, ek hava hiriş ve çıkışları, hafifletilmiş jantlar, splitter ve büyük spoiler görülebilirken Competición'da merkezi yerleşime sahip tek egzoz çıkışı, e-Racer'da ise büyük bir difüzör kullanılmış.


2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motorla donatılan Competición 340 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli, sıralı şanzımana sahip otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 260 km/s olarak açıklanıyor.


4 elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan e-Racer 680 beygir güç, 960 Nm tork üretebiliyor. 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 270 km/s. 65 kWh kapasiteli pillerse sıvı soğutmalı.

Volvo S90 ve V90


Volvo, büyük sedan ve station wagon modellerini makyajladı. Nelerin değiştiğini görebilmek için çok yakından bakılması gereken araçların tamamına 48 Volt hafif hibrit güç ünitesi seçeneği eklendi.


Dış görünüşünde çok az yenilik bulunan Volvo modellerinin hem ön hem de arka tamponlarının alt kısımları yeniden tasarlanmış. Arka bölümde egzoz çıkışlarına veda eden araçlar yeni jant ve gövde rengi seçeneklerine de kavuşmuş. S90'ın bagaj kapağı bitiminde yer alan spoiler şekli biraz daha çıkık tasarlanırken her iki gövde seçeneğinde de stopların LED desenleri yenilenmiş.


İç mekanda tasarım olarak bir yenilik sunmayan araçların Bowers & Wilkins ses sistemleri daha da başarılı ses kalitesi sunacak şekilde elden geçirilmiş. Arka koltuklarda USB-C soketleri standart hale gelirken temassız şarj aleti de opsiyonlar arasında yer alıyor. 2 litre hacimli motorlarda sunulmaya başlanan 48 Volt hafif hibrit sistem de yenilikleri tamamlıyor.

Czinger 21C


A.B.D. merkezli üreticilerin sayısı artıyor. Czinger isimli marka, 21C modeliyle hibrit hiper otomobil pazarına giriş yaptı. 3 boyutlu yazıcıdan çıkan parçalarla üretilen racın sunduğu teknik veriler gerçekten de göz kamaştırıcı.


LED farlarla donatılmış bir yarış aracını andıran otomobilin ön bölümünde büyük splitter ve eğimli cam dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlarla geniş hava giriş ve çıkışları yan bölümde göze çarparken arkada dev spoiler, difüzör ve ince yapılı stoplarla geniş hava çıkışları görülebiliyor.

Yukarıya doğru açılan kapılar sayesinde ulaşılan iç mekanda 1+1 oturma şeklini benimsediğinden sürücü aracın ortasında oturuyor. Sade yapılı kokpitte üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik kumanda tablosu kullanılmış.

Gelelim modelin asıl ilginç özelliğine. 2.9 litre hacimli V8 motoru çift turbo beslemeye sahip olan araç 11.000 d/d çevirebiliyor. Üstelik öne yerleştirilen bir çift elektrik motoru sayesinde hem dört tekerlekten çekişli oluyor hem de overboost ile 1.350 beygir güç üretebiliyor.


Sadece 1.240 kg ağırlığa sahip olan 21C'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 1.9 saniye sürerken, 0-300 km/s maratonu sadece 8.5 saniye sürüyor. Maksimum süratinse 432 km/s olduğu açıklanıyor. Bu araç, 322 km/s süratle ilerlerken 2.500 kg yere basma kuvveti üretebiliyor. Otomobilin 0-400 km/s hızlanmasıysa 21.3 saniye sürüyor. Modelin düşük yere basma kuvvetli bir seçeneği de sunulacak.

Volkswagen Caddy


Volkswagen'in hafif ticari aracı Caddy'nin merakla beklenen yeni nesli sonunda tanıtıldı. Benzinli ve Diesel motor seçeneklerine sahip olan aracın MQB platformuna geçmiş olması da kendisi için büyük bir avantaj.



Ana hatlarında bir değişiklik olmayan aracın renkli tampona sahip versiyonları elektrikli otomobilleri andıran bir duruşa sahip. LED farlarıyla şık görünen Caddy'nin hava sürtünme katsayısı 0.30'a indirilmiş. Büyük panoramik cam tavan, yüzgeç anten ve 18 inç çaplı jantları da donanıma ekleyen Volkswagen stopları da D sütununa doğru uzatmış.

İki farklı uzunlukta sunulacak Caddy'nin boyu 4.501 ile 4.853 mm arasında değişirken genişlik 1.855 mm ve yükseklik 1.797 mm olarak açıklanıyor. Aks mesafesi de kısa şasili araçta 2.755, Maxi'deyse 2.970 mm.




İç mekanında kardeşi Golf'e yakın bir görünüm sunan Caddy'de dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, ön konsolun üzerinde uzun bir cep ve DSG'li versiyonlarda küçük vites selektörü bulunuyor. Gövde seçenğine göre aracı 2, 5 veya 7 kişilik olarak almak mümkün.


Kaputu altında tanıdık motorlar sunan Caddy'nin 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 116 beygir güç üretiyor. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabilen bu motor seçeneği sadece önden çekişli modellerde sunuluyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motorunsa 75, 102 ve 122 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunuyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve önden çekiş sistemi standart olarak sunulurken 122 beygirlik versiyon dört tekerlekten çekişli veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabiliyor.

Cupra León


Seat'ın yeni nesil León'u tanıtmasının ardından kardeş firma Cupra da bu modelin temelleri üzerine geliştirilen sportif seçenekleri ortaya çıkardı. Yeni nesil araçlar içerisinde bir de hibrit seçenek bulunuyor.

Sunulan özel gövde renkleri, bakır renkli trim parçaları, daha agresif görünümlü tamponlar, yeni ön panjur, karartılmış krom bölümler ve dörtlü egzoz çıkışı gibi detaylarla Seat logolu kardeşinden ayrılan Cupra León'da 18 ve 19 inç çaplı jantlar da bakır renkli detaylarla alınabiliyor. Hibrit araçtaysa sahte egzoz çıkışları kullanılmış.


İç mekanda da devam eden bakır renkli dokunuşlara metal pedal seti, sabit kafalıklı ve yüksek yan destekli ön koltuklar, dijital gösterge paneliyle direksiyon üzerinde yer alan motor çalıştırma ve Cupra düğmeleri eşlik ediyor.


Bu düğme aracın sürüş modları ve programlanabilir sürüş özelliklerinin tek butonda toplanmasını sağlıyor. Sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve Brembo frenler de donanıma eklenmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorun 245, 300 ve 310 beygir güç üretebilen seçeneklerini sunan Cupra bu ünitelerden 370 ve 400 Nm tork alabiliyor. 7 ileri vitesli DSG ile donatılan motorlardan sonuncusu sadece station wagon gövde seçeneğine sahip olan, dört tekerlekten çekişli araçla sunulacak.


1.4 litre hacimli TSI motora sahip şarj edilebilir hibrit versiyon da 245 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 13 kWh kapasiteli bataryalar sayesinde 60 km elektrikli kullanım menzili sunan modelin pilleri, standart 230 Volt prizden yaklaşık 6 saatte şarj edilebiliyor.

20 Şubat 2020 Perşembe

Bugatti


Fransız üretici Bugatti, sık sık sınırlı üretim özel araçlar tanıtıyor olsa da konsept sergileme konusunda aynı performansı göstermiyor. Bunun nedenlerinden bir tanesi bazı konseptlerin hazırlanmalarına rağmen gün yüzüne çıkmamış olması. İşte o araçlardan üç tanesi.

W16 Coupé ‘Rembrandt’ isimli konsept, aslında markanın en pahalı aracı konumunda olması için tasarlanmış. Motoru önde bulunan otomobil bu nedenle uzun bir burun ve büyük kısmı hava girişlerinden oluşan bir tampona sahip.


Alçak tavanı arkaya doğru neredeyse dümdüz ilerleyen modelin tanıdık detayları arasında Chiron, Divo ve La Voiture Noire gibi araçlarda karşımıza çıkan farlar ve stoplar bulunuyor. İnce kollu jantları da şık görünen otomobilin iç mekanı da Chiron'a göz kırpıyor. Kaput altındaysa 8 litre hacimli, dört turbo beslemeli, W16 motor bulunuyor.


Veyron Barchetta'yı 2008 yılında ortaya çıkaran Bugatti, kardeş marka Lamborghini'nin izinden gidip bir Barchetta üretmek istemediğine karar verdiği için modeli hiçbir zaman tanıtmamış. Veyron Grand Sport Vitesse temelli modelin tasarımıysa bu modele hiç benzemiyor.


Yine Divo'yu andıran farlarıyla dikkat çeken modelin ön tamponu geniş hava girişlerine sahip. Alçaltılmış ön camı yana doğru açı alan konseptin yan aynaları yerine kameralar bulunuyor. Üst bölümde köşeli hava girişlerine sahip olan Barchetta'nın arkasında ince yapılı ve yatay yerleşimli stoplar ve ortaya yerleştirilmiş dört adet yuvarlak egzoz çıkışı bulunuyor.

İç mekanı Veyron ailesinden alınan otomobilin motoru da bu araçta kullanılan 8 litre hacimli W16 ünite. Dört tekerlekten çekişli modelin tavanıysa bulunmuyor.


Gelelim seri üretime en çok yaklaşan araca. Pebble 2015 veya Atlantic ismiyle anılan konsept aslında Bugatti ürün gamının ikinci aracı olmak için düşünülmüş bir konsept. Chiron'u andıran modelin alçak burun yapısı, farçalı LED farları, öne doğru çıkıntı yapan panjuru ve uzun kaputu sportif görünüyor.

Chiron'a gönderme yapan bir yan çizgiye sahip aracın arkasında büyük bir bagaj bulunuyor. İnce yapılı stoplar, merkezi egzoz çıkışı ve difüzör dinamik duruşu devam ettiren detaylar.


Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanda da Chiron dokunuşları görmek mümkün. Orta konsolun tamamen dokunmatik yüzeylerden oluşmasıysa büyük kardeşe ulaşmayan tasarım detayları arasında.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip bir V8 bulunan otomobilin yapısı, daha sonra Taycan ismine kavuşan Mission E ile benzer olduğundan dört elektrik motoru ve iki parçalı batarya grubunu da barındırabilecek şekilde tasarlanmış.


İsminden de anlaşılacağı gibi 2015 yılında Pebble Beach'te sergilenmesi planlanan otomobilin Volkswagen Diesel skandalı nedeniyle görücüye çıkmamış olmasıysa üzücü. Bu arada aracın bir de roadster seçeneğinin hayal edildiğini belirtelim.

Honda Civic Type R


Honda'nın en etkileyici modelleri arasında yer alan Civic Type R iki farklı donanım seçeneğine kavuştu. İlki, daha sade bir duruşa sahip Sport Line paketiyken ikincisi, Avrupa pazarlarında sadece 100 örneği bulunacak Limited Edition.

Her iki araçta da diğer Civic Hatchback modellerinde görülen tasarım farklılığı yer alıyor. Hem ön hem de arka tamponlarda yer alan sahte hava giriş ve çıkışları üzerine eklenen gövde rengi çıtalar modellerin makyajlı olduğunu belirtiyor. Yeni bir tasarıma sahip, 19 inç çaplı jantlarla donatılan Sport Line paketli araçta Michelin Pilot Sport 4S lastikler kullanılmış. Arka bölümde küçülen spoiler dikkat çekerken üçlü egzoz çıkışı korunmuş.


LogR isimli yazılımı sayesinde aracın yatma açısından tur zamanlarına kadar birçok bilgi, akıllı telefona indirilecek bir uygulama üzerinden izlenip kaydedilebiliyor. Bu bilgilerin bazıları bilgi-eğlence ekranı üzerinden de canlı olarak izlenebiliyor.

İç mekana geçildiğinde büyük bir değişiklik görmek zor. Makyajlı kardeşlerinden alınan fiziksel düğmelere sahip dokunmatik ekran ve yeni havalandırma sistemi kumandalarının haricinde yeni bir vites topuzuna kavuşan Sport Line'da koltuklar tamamen siyah renkli olarak geliyor. İç mekanı renklendirmekse kırmızı Alcantara eklemelere sahip direksiyon simidine kalmış.


Gelelim Limited Ediliton'a. Özel sarı rengiyle hemen dikkat çeken modelin yan aynaları, kaputta yer alan hava girişinin çevresi ve tavanı siyaha boyanmış. Dövme alüminyum alaşım jantları yeni tasarıma sahip olsa da 20 inç çapını koruyan araçta Michelim Pilot Sport Cup 2 lastikler kullanılmış. Ayrıca büyük spoiler de geri dönmüş.

İç mekanda Sport Line'ın güncellemelerine sahip olan modelin farklılıkları, kırmızı bölümleri korunan koltuklar ve aracın satıldığı bölgeyi de belirten sınırlı üretim plakasından oluşuyor. Dokunmatik ekran, arka koltuk havalandırma ızgaraları ve klima iptali sayesinde 47 kg hafifleyen otomobilde daha az ses izolasyonu kullanılmış. Hafiflemeye son katkı da arka sileceğin iptali olmuış.


Süspansiyon ve direksiyon sistemleri elden geçirilen ikilinin kaputunun altındaysa bir sürpriz bulunmuyor. 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motor 320 beygir güç, 400 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Peugeot Landtrek


Peugeot'dan sürpriz bir haber geldi. Fransız üretici P2 segmentinde yer alacak bir pick up tanıttı. Güney Amerika ve Afrika'da satışa sunulacak aracın Avrupa'ya getirilmesiyse henüz düşünülmüyor.

Önden bakıldığında 3008 ile ilk nesil, makyajlı bir 2008'in karışımı gibi duran Landtrek'in dik ön panjuru ve gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor. Tavan rayları ve yan basamaklarla birlikte 18 inç çaplı jantlar, 1.92 metre genişliğe sahip aracın donanımları arasında bulunuyor.


Tek ve çift kabinli olarak satılacak modelin uzunluğuysa iki kapılı araçlarda 5.33, dört kapılılardaysa 5.39 metre olarak açıklanıyor. Yerden yüksekliği 235 mm'ye kadar çıkabilen Landtrek'in su geçiş yüksekliği 600 mm.

İç mekanında otomobil rüzgarları estiren pick up, geniş dokunmatik ekran, çift kollu direksiyon simidi, ortası dijital gösterge paneli ve piyano tuşlarını andıran kumandalarıyla şık duruyor. Ön koltukları üçlü olarak da alınabilen aracın arka koltuk sırtlık ve tabanları da çift parçalı olarak katlanabiliyor.


Kaputu altında yer alan ilk motor 1.9 litre hacimli bir turbo Diesel olan Landtrek bu üniteden 150 beygir güç, 350 Nm tork alabiliyor. 2.4 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorsa 210 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli şanzımanlar manuel veya otomatik olabiliyor. Arkadan itiş ve seçilebilir dört tekerlekten çekiş sistemi de donanım seviyesine göre elektronik kilide sahip diferansiyelle birlikte alınabiliyor.

19 Şubat 2020 Çarşamba

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ Coupé


Mercedes bir taşla iki kuş vurdu. Alman üretici, GLE 63 4MATIC+ Coupé ile hem SUV ailesine hem de AMG modellerine yeni bir seçenek kattı. Bu sayede Coupé uzantılı olmayan araca da kardeş gelmiş oldu.

Görünüm olarak yine önümüzde büyük bir sürpriz bulunmuyor. Standart araca göre aha agresif görünen ön tampon, Panamericana ön panjur, 21 veya 22 inç çaplı jantlar, difüzör görünümlü arka tampon alt eklentisi ve dörtlü egzoz çıkışı dış görünümde yer alan farklar.


İç mekana geçildiğinde metal pedal seti, yan ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, yeni fonksiyonlara sahip bilgi-eğlence sistemi, karbon fiber trim parçaları ve daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar paket içerisinde bulunuyor.

Kaput altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 ünite barındıran araç 571 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen SUV 250 km/s'te sınırlandırılan maksimum sürate ulaşabiliyor.


22 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla hafif hibrit sisteme sahip V8 ünitenin 63 S seçeneklerinde ürettiği güç 612 beygire, torksa 850 Nm'ye ulaşıyor. Aynı şanzıman ve çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 280 km/s'e ulaşabiliyor.

BMW 3 Serisi


BMW 3 Serisi yeni motorlar kazanmaya devam ediyor. Üstelik yeni gelen üniteler bir taraftan ekonomi diğer taraftan da performans sunmaya yönelik. Hem de her ikisinde de dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor.

İlk olarak göz atacağımız 330e modelinin sedan gövdeye sahip, arkadan itişli seçenekleri daha önce tanıtılmıştı. Şimdiyse Touring gövde ve dört tekerlekten çekişli seçenekler ortaya çıktı. 2 litre hacimli benzinli motoru turbo besleme ve elektrik motoru yardımıyla 242 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Overboost fonksiyonuyla 10 saniye için güç 292 beygire yükselebiliyor.

8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araçlar çekiş sistemi ve gövde seçeneğine bağlı olarak 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşıp maksimum 224 km/s sürat yapabiliyor. Elektrikli menzili de 65 km'ye kadar çıkabilen aracın pillerini 220 Volt prizden doldurmak yaklaşık 5.7 saat alıyor.


Tanıtılan ikinci araçsa M340d xDrive oldu. 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 340 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen araçta yine 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

48 Volt hafif hibrit sistemin de 11 beygir katkı yaptığı motorla sedan gövdeli seçeneğin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.6 saniye olarak açıklanıyor.

Hyundai i20


Bu yıl B segmentinde yenilenmeyen otomobil kalmayacak gibi. Özellikle Fransız üreticilerin başını çektiği yenilenmeye Koreli Hyundai de katıldı. Türkiye'de üretilen modellerden olan i20'nin yeni nesli hibrit destekle birlikte geldi.

Eskisinden çok daha köşeli hatlara sahip olan otomobilin LED farları yukarıya doğru açı alırken ön panjur ve tampon görünümü, markanın diğer modellerini andırıyor. Siyah tavanla alınabilen i20'de çapları 18 inçe kadar olan jantlar tercih edilebilecek. Arka bölümde spoiler ve difüzör görünümlü parçanın haricinde "Z" biçimli LED stoplar da dikkat çekiyor.


4.040 mm boya, 1.750 mm genişliğe ve 1.450 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2.580 mm olmuş. Yüksekliği haricinde kalan verilerinde artış yaşanan modelin bagaj hacmi de 351 litreye ulaşmış.

İç mekanda dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekranlı bir orta konsola sahip olduğu söylenebilecek i20'nin bu bölümünde düğme sayısı azaltılmış ve havalandırma ızgaraları gizlenmiş. Bu arada 8 hoparlörlü Bose ses sistemi ve temassız şarj aleti de opsiyonlar arasına eklenmiş.


Kaputu altında da farklılıklar sunan otomobilin 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan 1.2 litre hacimli, benzinli motoru 84 beygir güç, 118 Nm tork üretebiliyor. Turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli ünitenin 100 beygir güç, 172 Nm tork üretebilen seçenekleri 6 ileri vitesli manuel, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik veya manuel şanzımanın akıllı seçeneğiyle alınabiliyor. Bu şanzıman, ayak gazdan çekildiğinde motor ve şanzıman arasındaki bağlantıyı kesiyor. Bu modelde 48 Volt hafif hibrit desteği de bulunuyor.

120 beygir güç üretebilen 1 litre hacimli motoru artık 200 Nm tork sunabilen i20'nin bu seçeneğinde sadece akıllı 6 ileri manuel ve 7 ileri yarı otomatik şanzıman opsiyonu bulunuyor. Modelde 48 Volt hafif hibrit destek de standart.

18 Şubat 2020 Salı

Vega EVX


Elektrikli otomobil üreticilerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sefer konuğumuz olan otomobil Sri Lanka merkezli Vega. Firma, Cenevre otomobil fuarında EVX isimli elektrikli spor otomobilini tanıtacak.

Alçak yapısı ve köşeli hatlarıyla dikkat çeken bir dış tasarıma sahip modelin kısa arka tampon-tekerlek mesafesi, boydan boya uzanan LED stopları ve büyük difüzörü gözlerden kaçmıyor. Henüz detaylandırılmayan iç mekandaysa karbon fiber trim parçaları ve deri döşemenin yanında temassız şarj da sunulmuş.


Araçta kullanılan iki elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş sistemi elde edilmiş. 815 beygir güç üretebilen modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.1 saniye sürüyor. 2 tonun biraz üzerinde ağırlığa ve 55 kWh kapasiteli bataryalara sahip otomobilin menzili 300 km olarak açıklansa da 130 kWh kapasiteli bataryalar ve 750 km menzil planlar arasında.