21 Şubat 2020 Cuma

Cupra León


Seat'ın yeni nesil León'u tanıtmasının ardından kardeş firma Cupra da bu modelin temelleri üzerine geliştirilen sportif seçenekleri ortaya çıkardı. Yeni nesil araçlar içerisinde bir de hibrit seçenek bulunuyor.

Sunulan özel gövde renkleri, bakır renkli trim parçaları, daha agresif görünümlü tamponlar, yeni ön panjur, karartılmış krom bölümler ve dörtlü egzoz çıkışı gibi detaylarla Seat logolu kardeşinden ayrılan Cupra León'da 18 ve 19 inç çaplı jantlar da bakır renkli detaylarla alınabiliyor. Hibrit araçtaysa sahte egzoz çıkışları kullanılmış.


İç mekanda da devam eden bakır renkli dokunuşlara metal pedal seti, sabit kafalıklı ve yüksek yan destekli ön koltuklar, dijital gösterge paneliyle direksiyon üzerinde yer alan motor çalıştırma ve Cupra düğmeleri eşlik ediyor.


Bu düğme aracın sürüş modları ve programlanabilir sürüş özelliklerinin tek butonda toplanmasını sağlıyor. Sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve Brembo frenler de donanıma eklenmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorun 245, 300 ve 310 beygir güç üretebilen seçeneklerini sunan Cupra bu ünitelerden 370 ve 400 Nm tork alabiliyor. 7 ileri vitesli DSG ile donatılan motorlardan sonuncusu sadece station wagon gövde seçeneğine sahip olan, dört tekerlekten çekişli araçla sunulacak.


1.4 litre hacimli TSI motora sahip şarj edilebilir hibrit versiyon da 245 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 13 kWh kapasiteli bataryalar sayesinde 60 km elektrikli kullanım menzili sunan modelin pilleri, standart 230 Volt prizden yaklaşık 6 saatte şarj edilebiliyor.

1 yorum:

  1. standart leon'u pek bir şeye benzetemedim ancak bu efsane olmuş.

    araç galiba cupra olmak içim tasarlanmış :D

    YanıtlaSil