20 Şubat 2020 Perşembe

Peugeot Landtrek


Peugeot'dan sürpriz bir haber geldi. Fransız üretici P2 segmentinde yer alacak bir pick up tanıttı. Güney Amerika ve Afrika'da satışa sunulacak aracın Avrupa'ya getirilmesiyse henüz düşünülmüyor.

Önden bakıldığında 3008 ile ilk nesil, makyajlı bir 2008'in karışımı gibi duran Landtrek'in dik ön panjuru ve gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor. Tavan rayları ve yan basamaklarla birlikte 18 inç çaplı jantlar, 1.92 metre genişliğe sahip aracın donanımları arasında bulunuyor.


Tek ve çift kabinli olarak satılacak modelin uzunluğuysa iki kapılı araçlarda 5.33, dört kapılılardaysa 5.39 metre olarak açıklanıyor. Yerden yüksekliği 235 mm'ye kadar çıkabilen Landtrek'in su geçiş yüksekliği 600 mm.

İç mekanında otomobil rüzgarları estiren pick up, geniş dokunmatik ekran, çift kollu direksiyon simidi, ortası dijital gösterge paneli ve piyano tuşlarını andıran kumandalarıyla şık duruyor. Ön koltukları üçlü olarak da alınabilen aracın arka koltuk sırtlık ve tabanları da çift parçalı olarak katlanabiliyor.


Kaputu altında yer alan ilk motor 1.9 litre hacimli bir turbo Diesel olan Landtrek bu üniteden 150 beygir güç, 350 Nm tork alabiliyor. 2.4 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorsa 210 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli şanzımanlar manuel veya otomatik olabiliyor. Arkadan itiş ve seçilebilir dört tekerlekten çekiş sistemi de donanım seviyesine göre elektronik kilide sahip diferansiyelle birlikte alınabiliyor.

2 yorum:

  1. merhaba, ortak platform/motor kullanımından özellikle mi bahsetmediniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Kaicene F70 ile ortak desem pek anlayan çıkmazdı diye düşünüyorum. :)

      Sil