20 Şubat 2020 Perşembe

Honda Civic Type R


Honda'nın en etkileyici modelleri arasında yer alan Civic Type R iki farklı donanım seçeneğine kavuştu. İlki, daha sade bir duruşa sahip Sport Line paketiyken ikincisi, Avrupa pazarlarında sadece 100 örneği bulunacak Limited Edition.

Her iki araçta da diğer Civic Hatchback modellerinde görülen tasarım farklılığı yer alıyor. Hem ön hem de arka tamponlarda yer alan sahte hava giriş ve çıkışları üzerine eklenen gövde rengi çıtalar modellerin makyajlı olduğunu belirtiyor. Yeni bir tasarıma sahip, 19 inç çaplı jantlarla donatılan Sport Line paketli araçta Michelin Pilot Sport 4S lastikler kullanılmış. Arka bölümde küçülen spoiler dikkat çekerken üçlü egzoz çıkışı korunmuş.


LogR isimli yazılımı sayesinde aracın yatma açısından tur zamanlarına kadar birçok bilgi, akıllı telefona indirilecek bir uygulama üzerinden izlenip kaydedilebiliyor. Bu bilgilerin bazıları bilgi-eğlence ekranı üzerinden de canlı olarak izlenebiliyor.

İç mekana geçildiğinde büyük bir değişiklik görmek zor. Makyajlı kardeşlerinden alınan fiziksel düğmelere sahip dokunmatik ekran ve yeni havalandırma sistemi kumandalarının haricinde yeni bir vites topuzuna kavuşan Sport Line'da koltuklar tamamen siyah renkli olarak geliyor. İç mekanı renklendirmekse kırmızı Alcantara eklemelere sahip direksiyon simidine kalmış.


Gelelim Limited Ediliton'a. Özel sarı rengiyle hemen dikkat çeken modelin yan aynaları, kaputta yer alan hava girişinin çevresi ve tavanı siyaha boyanmış. Dövme alüminyum alaşım jantları yeni tasarıma sahip olsa da 20 inç çapını koruyan araçta Michelim Pilot Sport Cup 2 lastikler kullanılmış. Ayrıca büyük spoiler de geri dönmüş.

İç mekanda Sport Line'ın güncellemelerine sahip olan modelin farklılıkları, kırmızı bölümleri korunan koltuklar ve aracın satıldığı bölgeyi de belirten sınırlı üretim plakasından oluşuyor. Dokunmatik ekran, arka koltuk havalandırma ızgaraları ve klima iptali sayesinde 47 kg hafifleyen otomobilde daha az ses izolasyonu kullanılmış. Hafiflemeye son katkı da arka sileceğin iptali olmuış.


Süspansiyon ve direksiyon sistemleri elden geçirilen ikilinin kaputunun altındaysa bir sürpriz bulunmuyor. 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motor 320 beygir güç, 400 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder