17 Şubat 2020 Pazartesi

Kia Sorento


Koreli üreticilerin yükselişi devam ediyor. Bir taraftan Hyundai, diğer taraftan Kia hem makyajlı hem de yeni modellerini büyük bir hızla tanıtıyor. Bugün ortaya çıkan araç Kia'nın SUV modellerinden Sorento'nun yeni nesli.


Eskisinden daha köşeli hatlara sahip olan dış görünüşünde LED farlar ve tampon altına şık bir şekilde gizlenmiş LED stoplar dikkat çekiyor. Aracın C sütunu altına bir çentik ekleyen Kia, arka kısımda yüzgeç anten, dört parçalı LED stoplar, spoiler ve önde olduğu gibi agresif çizgilere sahip bir tampon kullanmış. Boyu 10 mm uzayan Sorento'nun aks mesafesi de 35 mm artışta.

Çift renkli deri döşemeyle renklendirilebilen iç mekanda dijital gösterge paneli, metal pedal seti, geniş dokunmatik ekran, dik yerleşimli havalandırma ızgaraları ve farklı şekillere bürünmüş ambiyans aydınlatması dikkat çekiyor. Şanzımanın çevirmeli kumandası ara konsolda yer açarken ön yolcunun önünde büyücek bir kaymaz tepsi sunulmuş.


Kaputu altında birkaç farklı motor seçeneği sunan Sorento'nun 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 202 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. Bu motor, 8 ileri vitesli, çift ıslak kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Aynı şanzıman, 2.5 litre hacimli, turbo deslemeli, benzinli motorda da görev yapacak. Bu ünite 285 beygir güç, 421 Nm tork üretebiliyor.

Asıl ilginç haberse hibrit motorda. 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorla eşleştirilmiş elektrik motoruyla 230 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen hibrit motor 1.5 kWh kapasiteli bataryalara da sahip. İlerleyen dönemde şarj edilebilir hibrit modelin de sunulması bekleniyor.

4 yorum:

  1. kürt müteahhit arabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ırkçı söylemlerden kaçınalım. herhangi bir metayı din, dil, ırk ya da mesep ile bağdaştırmak anayasal suçtur.

      Sil
  2. lan için çok güzel olmuş, x-cee'd'in klima kontrol ünitesini niye böyle yapmadın kia???

    YanıtlaSil
  3. tr tek paket gelir muhtemelen. ya gt-line ile beraber dolu ve muhafazakâr görünüm veren bir paket ile 2 seçenek. başlangıç 650,958 türk papeli

    YanıtlaSil