15 Şubat 2020 Cumartesi

Pagani Imola


Yeni modellerini bağıra bağıra tanıtmak istemeyen firmalardan bir tanesi de Pagani. İtalyan üreticinin yeni hiper otomobili ismini, ürün geliştirmesi sırasında üzerinde birçok tur attığı pistten alıyor. Vergiler hariç 5 milyon Euro'ya sunulan aracın 5 örneği de şimdiden satılmış.


Ana hatları, temellerini kullandığı Huayra ile aynı olan otomobil BC'nin daha da geliştirilmiş seçeneği olarak tanımlanabilir. Birçok hava giriş ve çıkışı eklenen modelin aerodinamik paketi de çok daha zengin. Modelin boyası bile 5 kg hafifleme sağlamış ki bu da ağırlığı 1.246 kg'da tutmuş.


İç mekanı Huayra'nın lüks görünümünü koruyan modelin her köşesi özelleştirilebildiğinden renk ve malzeme opsiyonları bol. Dışarıdan bir Zonda R havası veren otomobilin iç mekanı bu aracın yarış otomobili duruşundan çok farklı.


Süspansiyon geometrisi ve frenlerde değişiklikler yapılan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli V12 motoru da güçlenmiş. 827 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, yarı otomatik bir şanzımanla eşleştirilmiş.

2 yorum: