2 Kasım 2017 Perşembe

Ferrari FXX K Evo


Ferrari'nin sınırlı üretim araçları arasına bir yenisi katıldı. İtalyan üreticinin hiper otomobili LaFerrari'yi temel alan FXX K, üzerinde yapılan değişiklikler sonrasında Evo ekini aldı ve daha yüksek performansla pistlere çıktı.

Henüz üretim sayısı açıklanmayan otomobil aslında FXX K modelinin farklı bir aerodinamik paketle donatılmış versiyonu. Daha önce bu aracı satın almış olanlar, ek ücret karşılığında araçlarına bu kiti uygulayabilecek ve yere basma kuvvetini %23 artırabilecek.


Otomobili hafiflettiğini de açıklayan Ferrari iç mekanda farklı bir direksiyon simidi ve geri görüş kamerasının görüntüsünün yansıtıldığı daha büyük bir ekranı da donanımda sunmakta.

Kaput altında yer alan v12 motor 860 beygir güç, 750 Nm tork üretebilirken elektrik motoru da 190 beygir güç üreterek toplamda 1.050 beygir güç, 900 Nm tork sağlayabiliyor.

1 Kasım 2017 Çarşamba

BMW X2



BMW'nin SUV ailesi genişlemeye devam ediyor. Alman markanın küçük X1'inin ardından, bu aracı çok sade tasarımlı bulan potansiyel müşteriler için X2 de artık tercih edilebiliyor. Modelin dış görünümü, konsept halini andırıyor.

Kendisinden beklendiği gibi kardeşinden daha dinamik bir görünüm sunan otomobilde agresif görünen LED farlar, dik inen ön panjur ve farklı çizgilerle sportif görünmeyi başaran ön tampon görev yapıyor. Çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jant seçenekleri bulunan aracın tavan çizgisi alçalmış.

Çamurlukların üstü ve yan etekler çevresinde koyu renkli korumalar kullanılırken arka tamponun alt kısmı da bu renkte geliyor. Yatay LED stoplar ve deflektörlere sahip olan spoiler de dikkat çeken detaylar arasında. Bu arada C sütununda yer alan BMW logosu da güzel bir dokunuş.

İç mekanını X1 ile paylaşan otomobilin bu bölümde daha az baş mesafesi ve 470 litre bagaj hacmi sunması sürpriz değil.


Kaputu altında ilk etapta 2 litre hacimli motorlar görev yapacak olan X2'nin benzinli seçenekleri sDrive20i ve xDrive28i isimlerine sahip. Sırasıyla 192 ve 231 beygir güç üretebilen ikili 280 ve 350 Nm tork değerlerine sahip. Bu ünitelerden ilki 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

xDrive20d ve xDrive25d isimli Diesel seçeneklerin motorları da 190 ve 231 beygir gücünde ve yüksek güçlü olan araç 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabiliyor. Bu arada ikilide 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılacak.