25 Şubat 2012 Cumartesi

Lancia Flavia Cabrio


Chrysler 200 modelinin üzeri açılabilen versiyonu 200 Convertible'ın Avrupa'da Lancia Flavia Cabrio olarak satılacağı zaten biliniyordu. Eski kıtaya hangi motor seçeneğiyle geleceği de kesinlik kazanan Detroit üretimi Lancia 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek.

4.9 metre boya, 1.4 metre yüksekliğe ve 1.8 metre genişliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 276 cm olarak açıklandı. Tavanı açıkken 198 litre bagaj hacmi sunan Flavia Cabrio'nun tavanı kapatıldığında sunduğu hacimse 377 litre.


Dış görünüşünde LED gündüz farları ve stoplar, kromajlı çıtalar ve 18 inç çaplı jantlar gibi detaylar dikkat çeken aracın geniş ön panjurunda bulunan Lancia logosu temellerinde bir Chrysler bulunduğunu gizleyemiyor. İç mekanda deri döşeme ve alüminyum süslemelerin yanında ambiyans ışıklandırması da sunan otomobilde dokunmatik navigasyon ekranı da bulunuyor.

Kaputunun altında 2.4 litre hacimli bir motor gürev yapan Flavia Cabrio 175 beygir güç, 225 Nm tork üretebiliyor. Günümüzde üretilen modern motorların yanında oldukça eski teknoloji kalan üniteye 6 ileri vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Citroën DS4 Racing


DS3 ve DS5 modelleriyle C3 ve C5'ten daha dinamik görünümlü araçlar sunan Citroën DS4'te de etkileyici bir tasarım sunsa da aracın yüksek yapısı otomobil dünyasının "Sportif" imajıyla örtüşmüyordu. Bu ikilemin farkındaymış gibi görünen Citroën DS4 ailesine daha sportif görünümlü bir versiyon ekleyecek gibi görünüyor.

DS3 Racing'de olduğu gibi iddialı ve göze çarpan bir tasarıma sahip olan DS4 Racing 35 mm alçaltılan gövdesi ve önde 55, arkadaysa 75 mm genişleyen iz açıklıklarıyla çok daha sağlam bir duruşa sahip. İz genişliğiyle birlikte genişleyen gövde aracın duruşunu daha da etkileyici kılarken çift renkli ve 19 inç çaplı jantlar dinamizme son noktayı koyuyor.

 Mat gövde rengiyle dikkat çeken konsept aracın ön panjurunda piyano siyahı ve petek dokulu ızgara birlikte kullanılırken çamurluk yan korumalarıyla birlikte mat plastikten üretilen ön panjur, yan etekler, splitter ve arka difüzör aracın geneliyle uyumlu bir tasarım diline sahip.

Yan aynalar ve arka tamponun alt kısmı piyano siyahına boyanan aracın DS4'e oranla çok daha şişkin duran tamponlarında daha büyük hava delikleri bulunurken ön tamponda buna ek olarak dik yerleştirilmiş LED gündüz farları görev yapıyor. Bagaj kapağının üzerine küçük bir spoiler yerleştirilen aracın egzoz sisteminin çift çıkışı tamponun iki tarafına yerleştirilmiş.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 260 beygir güç üretebilen DS4 Racing 380 mm çaplı fren diskleriyle yavaşlama konusunda da başarılı olacağının sinyallerini veriyor.

Bertone Nuccio


İtalyan tasarım firması Bertone 100. yaşını kutlamaya Nuccio konseptiyle başladı. 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan konsept Giuseppe Bertone'nin takma ismini taşıyor.

Henüz temelleri veya motoru hakkında bir bilgi verilmeyen araç LED aydınlatma grubu ve basık tasarımıyla dikkat çeken bir süperspor otomobil. Paylaşılan ilk çizimlerden görüldüğü kadarıyla sert hatlara sahip olan araç Bertone'nin tasarım direktörü Michael Robinson'ın kaleminden çıkmış.

BMW 640d xDrive Coupé ve Convertible


BMW'nin sunduğu seçenekler biraz daha genişledi. Daha önce 650i ile 6 Serisi'ne giriş yapan dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive şimdi de Diesel motorlu coupé ve cabriolet için sunuluyor.

Görünüm ve donanımı arkadan itişli kardeşlerininkinden farklı olmayan yeni araçların 3 litre hacimli turbo Diesel motorları 313 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilen coupé modelin maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılırken Start/Stop sistemi yardımıyla ortalama tüketim değeri 5.7 litreye kadar düşürülebiliyor.

Renault Mégane RS Australian Grand Prix Limited Edition


Fransız üretici Renault, Mégane ailesinin en güçlü modeline yeni bir özel versiyon ekledi. Avustralya Grand Prix'sinin ismini taşıyan otomobil sadece bu organizasyonun düzenlendiği ülkede satılacak.

Parlak siyah gövde rengi ve cam tavanıyla tanınabilen otomobilde 19 inç çaplı, siyah renkli jantlar, Brembo imzalı kırmızı fren kaliperleri ve Bridgestone RE050A asimetrik lastikler kullanılıyor. İç mekanında Recaro'dan alınan koltukların yanında sınırlı üretim plakası da bulunan otomobilin donanıma navigasyon sistemi, direksiyonel xenon farlar, ön ve arka park sensörleri eklenmiş.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunda bir değişiklik olmayan otomobil yine 250 beygir gücünde. 50 örneği üretilecek olan Mégane RS Australian Grand Prix Limited Edition 49.990 Avustralya Doları'na satılacak.

Melkus RS2000 Black Edition


İsmini sık duymadığımız Alman markalarından olan Melkus, RS2000 modelinin sınırlı üretim bir versiyonunu 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.

Altı kat cilaya sahip özel piyano siyahı gövde rengiyle standart modellerinden ayrılan bu özel versiyonun iç mekanı boydan boya deriyle kaplanırken kapı eşikleri ve koltuk kafalıklarında aracın özel üretim olduğunu belirten armalar bulunuyor. Piyano siyahı kullanımı ön konsolda da devam ederken donanıma dokunmatik ekranlı bir navigasyon sistemi de eklenmiş.


İsteğe göre Volkswagen veya Opel'den alınan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 325 beygir güç üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen araç 270 km/s maksimum sürate erişebiliyor.

 Melkus RS2000 Black Edition'ın fiyatı Almanya'da 149.900 Euro seviyesinden başlıyor.

Aston Martin V8 Vantage GTE


İngiliz üretici Aston Martin 2012 yılında koşulacak dayanıklılık yarışlarında boy gösterecek olan Vantage modelini tanıttı. Katılacağı ilk organizasyon Sebring 12 saat yarışları olacak araç Le Mans'da da boy gösterecek.

Karbon fiberden üretilmiş ve genişletilmiş bir gövdeye sahip olan otomobilde hafifletilen jantlar kullanılırken dev boyutlu splitter, difüzör ve arka spoiler hemen dikkat çekiyor. Motor kaputunun üst kısmında ek hava yarıkları açılırken iç mekanda yarış koltuğu, takla kafesi ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri gibi olmazsa olmaz donanımlar mevcut.

Brembo imzası taşıyan fren sistemi ve ayarlanabilir amortisörlere sahip fren sistemiyle de donatılan otomobil 4.5 litre hacimli v8 motor ve 6 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip.

Range Rover Evoque Convertible


Range Rover'ın 2012 Cenevre otomobil fuarı sürprizinin üzerindeki perde kalktı. Popüler SUV Evoque'un üzeri açılabilen bir versiyonunu sergileyecek olan üretici bu aracın ilk fotoğraflarını basına dağıttı.

Metal tavanı yerine geliştirilen kumaş tavan ve 21 inç çaplı özel jantları dışında standart modellerinden bir farkı olmayan araç 3 kapılı Evoque temellerini kullanıyor. İç mekanında da bir yenilik bulunmayan otomobilin ağırlığındaysa çok az artış olduğu açıklanırken detaylar gelecek haftaya saklanıyor.

24 Şubat 2012 Cuma

BMW Concept M135i


BMW 1 Serisi güçlenmeye devam ediyor. Münih merkerzli üretici 2012 Cenevre otomobil fuarında ailenin en güçlü versiyonunun konsept modelini tanıtacağını açıkladı.

3 kapılı gövdeye sahip olan konsept modelde geniş hava girişlerine sahip sportif ön tampon, 18 inç çaplı, füme renkli jantlar, güçlendirilmiş fren sistemi, mavi renkli kaliperler, mat alüminyum yan aynalar, yan ve arka kısımda M grafikleri, alt kısmı karbon fiberden üretilmiş arka tampon ve çift egzoz çıkışı gibi detaylar dikkat çekiyor.

Turbo beslemeye sahip 6 silindirli bir motorla donatıldığı açıklanan otomobilin ürettiği gücün 300 beygirin üzerinde olduğu açıklandı. Bu açıklamayla birlikte ünitenin en az 306 beygir gücünde olacak 3 litre hacimli motor olduğunu tahmin edebiliriz.

ONYX Range Rover Evoque Rogue Edition


ONYX'in ürün gamına modifiye edilmiş bir Range Rover Evoque da eklendi. Motor modifikasyonu henüz tamamlanmamış olan araçların dış görünüm değişiklikleriyse sergilenmeye hazır.

LED aydınlatması da unutulmamış daha sportif bir ön tamponla donatılmış olan Evoque'un ön panjuru yenilenirken yeni kaput ve genişletilen çamurluklar üzerinde hava delikleri açılmış. Yan etekleri de genişletilen aracın jantları büyürken arka kısımda difüzörle donatılan yeni tampon ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekiyor.

Evoque için süspansiyon sistemi modifikasyonu da sunacak olan ONYX'in iç mekanda yaptığı değişikliklerse Nappa deri ve Alcantara döşeme, 16 parçadan oluşan karbon fiber kaplama kiti ve alt kısmı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidinden oluşuyor.

23 Şubat 2012 Perşembe

Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification


Bentley, büyük sedan modeli Mulsanne'ın da Mulliner tarafından elden geçirilen özel versiyonunu tanıttı. 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan araç üzerinde bütün Mulsanne modellerinde opsiyonel olarak sunulacak olan yeni aksesuarlar da bulunuyor.


Dışarıdan bakıldığında 21 inç çaplı jantları ve ön çamurlukların arkasında bulunan paslanmaz çelik havalandırma ızgaralarıyla dikkat çeken otomobilin standart donanımında yer alan büyük sunroof ve arka koltuklar için sunulan yeni buz dolabı diğer Mulsanne modellerinde de kullanılacak.

505 beygir güç, 1.020 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeye sahip 6.75 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik olmayan Mulsanne'ın daha sportif sürüşler gerçekleştirebilmesi için sürüş dinamiği kontrolüne "Sport" isimli bir ayar eklenmiş. Direksiyon sistemiyle birlikte gaz pedalını da hassaslaştıran bu ayar pnömatik süspansiyon sisteminin ayarlarına da müdahale ediyor.

Mercedes-Benz SL63 AMG


Mercedes'in iki gün önce Catalunya pistinde tanıttığı SL63 AMG'nin detaylı teknik verileri açıklandı. Yerini aldığı modelden daha hafif olan aracın motor performansı da yeni üniteyle daha yüksek.

Daha önce de irdelediğimiz gövde tasarımı standart SL ailesinden daha sportif bir duruş sergilerken yeni tasarım jantların çapları 19 inç olarak açıklandı. Boş ağırlığı 1.845 kg olarak açıklanan otomobilin ağırlığı da bir önceki nesile oranla 125 kg aşağıya çekilmiş.

Ön aksında 390, arkadaysa 360 mm çaplı fren disklerinin görev yaptığı araçta sunulan 6 pistonlu kaliperler AMG Performance paketinde kırmızıya boyanırken bu paketle birlikte arka aksta görev yapan jantların çapları 20 inçe yükseliyor.

Standart donanımında ektif gövde kontrolü, yeni bir direksiyon sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman bulunan otomobilin bu şanzımanı değişik sürüş modlarına da sahip. Donanımında adaptif cam silecekleri, kaza önleme sistemi, 6 DVD kapasiteli değiştiriciye sahip COMAND online, alarm, sürücü yorgunluk algılama sistemi bulunan araçta havalandırmalı koltuklar, park yardımcısı, Bang & Olufsen veya Harman Kardon ses sistemleri, Nappa deri döşeme ve boyun ısıtıcı opsiyonel olarak sunuluyor.


Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 537 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen SL63 AMG'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken 200 km/s 12.9 saniyede aşılabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış olan otomobilin ortalama yakıt tüketimiyse 9.9 litre/100 km olarak açıklandı.

Opsiyonel olarak sunulan AMG Performance paketiyle birlikte 564 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen v8 motor aracı 4.2 saniyede 100, 12.6 saniyede de 200 km/s sürate ulaştırabilirken bu haliyle maksimum sürat limitörü de 300 km/s'te devreye giriyor. Paketin sunduğu diğer donanımlar kilitli diferansiyel, daha sportif görünümlü direksiyon simidi, karbon fiberden üretilmiş motor üst kapağı ve arka spoiler ile Nappa deri döşeme olarak sıralanabilir.

AMG'nin sunduğu diğer opsiyonlarsa karbon fiber görünüm paketi, telemetri fonksiyonlu bilgisayar, seramik fren diskleri, daha sportif süspansiyon sistemi ve mat siyah renkli jantlar olarak sayılıyor.

SL63 AMG'nin piyasaya çıkışını Edition 1 isimli özel bir versiyonla kutlayan Mercedes bu otomobilde boyun ısıtması, AMG Performance paketi, mat siyah renkli jantlar, iç kısmı siyah deriyle kaplanmış cam açılır tavan, Harman Kardon ses sistemi ile kırmızı veya beyaz renkli deri döşemeyi standart donanımda sunuyor.

Almanya pazarında 157.675 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara satılacak olan SL63 AMG'nin Edition 1 versiyonu 189.270 Euro'ya satılırken AMG Performance paketi 4.280 Euro ek ücretle alınabiliyor.

Hyundai i30 Wagon


2012 Cenevre otomobil fuarının yeniliklerinden birisi de Hyundai i30 ailesinin station wagon gövdeli seçeneği olacak. Türkiye'de olmasa da Avrupa'da tutulan bir gövde tipi olması beklenen Wagon'un bagaj hacmi oldukça büyümüş.

Görünüm olarak büyük bir sürpriz barındırmayan aracın yüzü diğer i30 modellerinden farksızken arka kısımda sunulan sade yapı dikkat çekiyor. Büyütülmüş bir ix20'yi andıran bu kısımda bagaj kapağının geniş tamponun iç kısmına kadar girdiği görülebiliyor.

İç mekanında bir yenilik sunmayan Wagon'un aks mesafesi 4.485 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi 528 litre olarak belirtilmiş. Arka koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi genişletilebilen otomobilin bu halde sunduğu hacimse 1.642 litreyi buluyor.

Motor seçenekleri de tanıdık olan aracın boyuysa bir önceki nesil i30 cw'dan sadece 10 mm daha fazla.

AC Schnitzer 3 Serisi


BMW'nin F30 kodlu 3 Serisi modellerini tanıtmasının üzerinden uzun bir süre geçmese de modifikasyon firmaları bu aracın üzerine üşüşmeye başladı. Bu firmaların başında gelen AC Schnitzer performans kitlerini olmasa da görünüm değiştiren parçalarını tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar, aerodinamik kit ve sportif egzoz sisteminin çıkışı dikkat çekerken iç mekanda süet paspaslar, yeni direksiyon simitleri ve vites kolları dikkat çekiyor.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Audi A3


Audi'nin popüler model ailesi A3 yenileniyor. Gelecek nesil Volkswagen Golf'ün platformu üzerinde yükselecek olan otomobilin ilk fotoğrafları internete sızdı bile. Tasarımda yine tutucu bir çizgi izleyen Alman markası bu nesille birlikte A3 ailesinde ilk kez bir sedan model de sunacak.

Resimleri su yüzüne çıkan ilk versiyon olan 3 kapılı hatchback ilk bakışta yeni bir Audi modeli gibi bile görünmüyor. Önden bakıldığında küçük bir A6'yı andıran aracın arkası da büyük bir A1'i andırıyor. Yerini aldığı nesilden daha köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin üzerinde yapılan en büyük değişiklik yan aynaların kapıların üst kısmına alınması gibi görünüyor.


İç mekanında da küçük kardeşi A1'den esinlenildiği görülen A3'ün orta konsolunun alt kısmında büyük bir boşluk bulunurken MMI kontrolleri vites kolu arkasına yerleştirilmiş.

Motor seçenekleri henüz kesinleşmeyen otomobilin ilk etapta hacimleri 1.2 ile 2 litre arasında değişen benzinli ve Diesel ünitelere sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ford Tourneo Custom Concept


Ford'un efsanevi ticari aracı Transit iki adımda yeni kimliğine kavuşuyor. İlk etapta tanıtılacak olan V362 kodlu araç daha kompakt yapılıyken ilerleyen yıllarda tanıtılacak olan V363 ticari kullanıma daha yatkın olacak.

Dinamik görünümlü dış mekanı günümüzde piyasada olan lüks vanların içerisinde kendine yer bulabilen araç köşeli yapısıyla dikkatleri üzerine çekebiliyor. Alaşım jantlar ve piyano siyahına boyanan parçalar sportif görünüme katkıda bulunurken D sütununa yerleştirilen stoplar, alt kısmı V şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı camıyla birlikte orijinal bir görünüm sunuyor.


İç mekanında tanıdık özellikler bulunan konseptin direksiyon simidi diğer Ford modellerinden tanıdıkken orta konsol da markanın B ve C sınıfında bulunan araçlarından alınmış gibi duruyor. Donanımında geri görüş kamerası, şerit koruma sistemi ve Ford'un araç-yolcu arayüzü SYNC bulunan araçta Start-Stop da görev yapıyor.

Kısa ve uzun gövdeli versiyonları bulunacak olan aracın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 100, 125 ve 155 beygir güç üretebilen versiyonları, 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulacak.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse


Bugatti cephesinden beklenen haber geldi. Dünyanın en süratli seri üretim Roadster modeli artık daha da hızlı. 2010 yılında tanıtılan Veyron Super Sport'un üzeri açılan modeli, standart Grand Sport'un hormonu bir versiyonu olarak Bugatti'nin ürün gamında yerini aldı.

Tamponlar ve yan eteklerde yapılan yenilikler Super Sport'tan değiştirilmeden alınmış olan Vitesse'in motor kapağıysa standart modeldeki gibi görünüyor. Hatırlayacağınız gibi Super Sport'un arka kısmında bu alan daha aerodinamik bir yapıya bürünmüştü.

İç mekanında bir değişiklik bulunmayan otomobilin 4 turbo beslemeye sahip olan 8 litre hacimli w16 motoru 1.200 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilde 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman kullanılıyor.

Renault Twingo Mauboussin


Renault, yeni yüzünü geçtiğimiz yıl tanıttığı Twingo modeline özel bir versiyon ekledi. Mücevher mağazası Mauboussin logosuna da sahip olan otomobilin teknik bir yeniliği olmasa da görünümde farklılıklar var.

Kahverengi gövde ve siyah renkli jantlarıyla farklılık yaratan otomobilin gövdesi üzerinde büyük Mauboussin grafikleri bulunuyor. İç mekana geçildiğinde dışarıyla uyumlu renklere boyanmış yarı deri döşeme koltuklar, kapı içleri ve paspaslar dikkatlerden kaçmazken yanlarda bulunan havalandırma ızgaralarının çerçevesinde de bu renk kullanılmış.


Ön koltuk kafalıkları ve standart olarak sunulan yastıklar üzerinde bulunan Mauboussin armaları, körüğüyle birlikte metalik griye boyanmış vites topuzu üzerinde de yerini almış.

İki motor seçeneğiyle sunulacak olan otomobilin benzinli versiyonu 75, Diesel versiyonuysa 85 beygir güç üretebiliyor. Araçların başlangıç fiyatı Fransa pazarında vergiler dahil 13.500 Euro olarak açıklandı.

21 Şubat 2012 Salı

Mercedes-Benz SL63 AMG


Mercedes'in geçtiğimiz yıl tanıttığı SL ailesinin sportif üyesi SL63 AMG, markanın Formula 1 takımının da katıldığı organizasyonda hünerlerini sergiledi. Catalunya'da yapılan test sürüşünde MGP W03 de izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Dış görünüşünde AMG versiyonlarında görmeye alıştığımız değişiklikler barındıran otomobilin LED aydınlatmalı tamponu daha sportif bir tasarıma ve ek hava yarıklarına sahip. Siyah renkli ve ince kollu jantlar siyaha boyanırken bu parçaların çevresindeki çember ve merkezlerinde bulunan marka logoları metalik gri.

Yan etekleri de daha sportif bir tasarıma sahip olan SL63 AMG'nin bagaj kapağı üzerine karbon fiber spoiler eklenirken dinamik görünümlü arka tamponun alt kısmında uyarı ışığı ve egzoz sisteminin dörtgen şekilli dört çıkışı bulnunuyor.


Fren ve süspansiyon sistemleri modifiye edilen otomobilin iç mekanında SLS AMG havaları esiyor. Alt ve üst kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, alüminyum pedal seti, paslanmaz çelik kapı eşik kaplamaları ve karbon fiber konsol süslemeleri hem şık hem de sportif görünürken koltukların arasındaki konsol üzerinde bulunan kontroller AMG logolu diğer modelleri hatırlatıyor.

Kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor bulunan araç 529 beygir güç üretebiliyor. AMG performans paketiyle gücü yaklaşık 560 beygire ulaşan otomobil 7G Tronic şanzımanla donatılmış. Standart versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen SL63 AMG performans paketiyle bu süreyi 4.2 saniyeye indiriyor.

Bir önceki nesil SL63 AMG'den 110 kg daha hafif olan yeni nesil aracın ortalama yakıt tüketimi de yaklaşık %30 düşüşle 8.25 litre/100 km'ye inmiş.

BRABUS B Serisi


Mercedes'in kompakt MPV ailesi B Serisi BRABUS tarafından modifiye edilmeye başlandı. Performans artırıcı ürünleri hala geliştirmekte olan firma ilk etapta görünümü dinamik kılma yoluna gitmiş.

Aile için 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri sunan BRABUS ön ve arka tamponların alt kısmı için daha sportif bir görünüm sunan parçalar tasarlamış. Yan etekleri de yenilenen araçta arka spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi de kullanılmış.

Süspansiyon sistemi için de modifikasyon kitleri sunan firma iç mekanda değişik renkli deri ve Alcantara döşemelerle yine istenilen renkte uygulanabilen karbon fiber ve alüminyum kaplamalar sunmakta. Almüminyum pedal seti ve kapı kilit pimleri gibi detay parçaları da üreten BRABUS ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları da satmakta.

Jeep Compass


Jeep'in Avrupa pazarını yoklama hareketi sadece Grand Cherokee ailesinde olmayacak. 2012 Cenevre otomobil fuarına zengin bir ürün gamıyla katılacak olan firma Compass'ın da seri üretime hazır bir konsept versiyonunu sergileyecek.

Siyah renkli gövde parçalarıyla dikkat çeken konseptte bu renkte sunulan tampon alt kısımları, 18 inç çaplı jantlar, ön panjur iç kısımları, kapı alt kaplamaları, yan aynalar ve far zeminleri, karartılmış arka camlarla uyumlu bir görünüm sergiliyor.

İç mekanında deri döşeme ve parlak renkli kapı eşikleri gibi farklılıklar görülebilirken donanıma 368 Watt kapasiteli Boston Acoustics ses sistemi eklenmiş. 9 hoparlöre sahip olan sistem sesli Bluetooth bağlantısı, dokunmatik ekran, 30 GB depolama alanı, DVD oynatıcı ile USB ve Aux girişlerine sahip.

2.2 litre hacimi turbo Diesel motoru 163 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulmakta.

Jeep Grand Cherokee Sports


Jeep Avrupa'da küçük adımlarla ilerliyor. Kıta dahilinde önümüzdeki aylarda satışa sunmak istediği özel donanımlı bir Grand Cherokee modelini 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek olan firma gelen tepkiler doğrultusunda aracın geleceğini şekillendirecek.

Dış mekanında sunulan siyah renkli parçalarla dikkat çeken konseptte bu renkte sunulan kısımlar arasında ön panjur, far zeminleri, 20 inç çaplı jantlar, ön ve arka tampon alt kısımları, egzoz sisteminin çift çıkışı ve stoplar arasında bulunan süs çıtası bulunuyor. Port bagaj rayları yerine görsel açıdan daha başarılı çıtalar kullanılırken arka camlarda ekstra karartma uygulanmış.


İç mekana geçildiğinde siyah renkli deri ve süet döşemeler, alüminyum pedal seti ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekerken donanıma ısıtmalı direksiyon simidi, kaza önleme sistemi, dokunmatik ekranlı navigasyon, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi ve 7 adet hava yastığı eklenmiş.

Aracın elektronik donanımları arasında en çok dikkat çekense ses sistemi. Harman Kardon markası taşıyan sistemde 19 hoparlor ve bir subwoofer bulunuyor. 30 GB kapasiteli depolama alanı, USB ve Aux bağlantıları, Bluetooth uyumu ve DVD oynatıcısı bulunan sistem 32 Volt TPS 12 kanallı amplifikatöre de sahip.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru 241 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen bu Grand Cherokee'de kullanılan 5 ileri vitesli otomatik şanzımansa teknolojik yeniliklerin yanında biraz demode kalmış.