25 Şubat 2012 Cumartesi

Lancia Flavia Cabrio


Chrysler 200 modelinin üzeri açılabilen versiyonu 200 Convertible'ın Avrupa'da Lancia Flavia Cabrio olarak satılacağı zaten biliniyordu. Eski kıtaya hangi motor seçeneğiyle geleceği de kesinlik kazanan Detroit üretimi Lancia 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek.

4.9 metre boya, 1.4 metre yüksekliğe ve 1.8 metre genişliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 276 cm olarak açıklandı. Tavanı açıkken 198 litre bagaj hacmi sunan Flavia Cabrio'nun tavanı kapatıldığında sunduğu hacimse 377 litre.


Dış görünüşünde LED gündüz farları ve stoplar, kromajlı çıtalar ve 18 inç çaplı jantlar gibi detaylar dikkat çeken aracın geniş ön panjurunda bulunan Lancia logosu temellerinde bir Chrysler bulunduğunu gizleyemiyor. İç mekanda deri döşeme ve alüminyum süslemelerin yanında ambiyans ışıklandırması da sunan otomobilde dokunmatik navigasyon ekranı da bulunuyor.

Kaputunun altında 2.4 litre hacimli bir motor gürev yapan Flavia Cabrio 175 beygir güç, 225 Nm tork üretebiliyor. Günümüzde üretilen modern motorların yanında oldukça eski teknoloji kalan üniteye 6 ileri vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor.

6 yorum:

  1. Motor seçimi hayli ilginç olmuş, şok oldum resmen. 225 Nm tork nedir k, hayret bir şey... Amerika'da geçerli olan büyük hacimli motorlarda 'turbo-lag' dan kurtulma mevzusu Avrupa'daki yakıt fiyatlarıyla söz konusu olamaz.. Tercih meselesi tabi, alırım öderim binerim diyen kullanıcılar bulunabilir..

    YanıtlaSil
  2. 2012'de 90'ların teknolojisi motor retrosu olmuş..

    YanıtlaSil
  3. motor seçimi rezalet. bir önceki yazıda da hardtop olup olmadığının kesin olmadığını söylemişsiniz. araç softtop mı hardtop mı olacak?

    YanıtlaSil
  4. motor 2. dünya savaşından kalma sanırım. o nedir ya.

    YanıtlaSil
  5. fiat ın motorlarından koysalar ya alfa dakilerden

    YanıtlaSil
  6. Maliyet düşürmek için Chrysler ile arada minimum değişikliğe gidildi. Aslında asıl amaç Chrysler modellerini Avrupa'ya sokmaktı zaten. Bu nedenle de Amerika'da kullanılan üniteler arasından seçim yapıldı. 3.6 litre hacimli v6 da olabilirdi ama o da Avrupa pazarı için çok büyük.

    YanıtlaSil