21 Şubat 2012 Salı

Volvo S60 TTA


İşte Volvo ve Polestar Performance tarafından ortaya çıkartılmış S60 temelli yarış aracı. Mayıs ayından itibaren pistlerde görebileceğimiz otomobil etkileyici görünümüyle dikkatleri üzerine çekmeyi biliyor.

Polestar'ın özel mavi rengine boyanmış bir şekilde tanıtılan karbon fiber gövdeli yarışçının genişletilip alçaltılan gövdesi etkileyici bir görünüm sunarken ön tampon altında bulunan splitter, bagaj kapağı üzerinde bulunan büyük spoiler, siyaha boyanan 18 inç çaplı jantlar ve kapıların alt kısımlarının bulunmamasının nedeni olan dev yan hava girişleri otomobili tam bir yarış aracına çevirmiş.

1.970 mm genişliğe ve sadece 1.205 mm yüksekliğe sahip olan aracın v6 motoru KERS (Kinetik enerji geri kazanım sistemi) ile desteklenerek 420 beygir güç üretebilmesi sağlanmış. 6 ileri vitesli sıralı şanzımanı gücü arka tekerleklere aktaran otomobilin fren sisteminde 360 ve 370 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor.

Daha önce ismi S60'ın özel bir versiyonuyla anılan Polestar S60 TTA modelinde kullandığı renk kombinasyonunu C30 Polestar Performance Concept'te sergilemişti.

5 yorum:

  1. harika olmuş desem abartmam sanırım ama pistlerde görebileceğimiz bir araç olmasına rağmen neden arka kapıları korumuşlar? bir coupe havası verilebilirdi bence.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten harika olmuş şu tipte bir spor araçta üretebilir bence volvo neden uzak duruyor bu segmentten anlamıyorum

    YanıtlaSil
  3. Benim de çok hoşuma gitti duruşu. Aracın geliştirme maliyetlerini düşürmek için arka kapıları tutmuş olabilirler.

    Volvo ve Polestar, C30'da da buna benzer bir modelin yol versiyonunu çalışmışlardı ve geri dönüşler olumluydu. Bence de daha sportif seçeneklere yönelebilirler.

    YanıtlaSil
  4. şu volvo'yu geely'nin almasına ilk duyduğumda çok üzülmüştüm ama şimdi iyiki almış diyorum.
    Şirket yaklaşık 1.5 sene içinde üzerindeki ölü toprağını öyle bir attı ki,her haber bir heyecan veriyor.Bu otomobilde muhteşem olmuş.Şimdi sıra Mart ayında tanıtacakları X40'ta.O araçta eğer iddia edildiği gibi ses getirecekse,premium segmentte Volvo rüzgarı arkasına almış demek olacak.

    YanıtlaSil
  5. V40 da gayet iddialı geliyor. Bence de iyi oldu şimdiye kadar Çin'in olaya eklenmesi.

    YanıtlaSil