2 Aralık 2020 Çarşamba

Jaguar F-Pace SVR


Jaguar'ın Eylül ayında makyajlanan SUV modeli F-Pace en güçlü seçeneği SVR'a kavuştu. Daha düşük güçlü kardeşlerinin sunduğu yeniliklere kavuşan otomobilin performansında da gelişme yaşanmış.

Yenilenen aydınlatma grubu haricinde makyaj öncesi SVR'a göre daha sportif duran ön tampon ve farklı tasarımlara sahip 21 ve 22 inç çaplı jantlar donanıma eklenmiş. Ayrıca tasarımda yapılan yenilikler sonrasında aracın hava sürtünme katsayısı 0.37'den 0.36'ya gerilemiş. Yaşanan havalanma (Lift) eğilimi de %35 azalmış.

Süspansiyon sistemi sertleştirilen aracın frenlerinde de güçlendirmeler yapılmış. Bu yenilik sonrasında daha kısa bir fren pedalına kavuşan SUV, sistemin havalandırmasını da iyileştirmiş. Direksiyon ve egzoz sistemleri de elden geçirilerek performans hissi de artırılmış.

İç mekanı da makyajlı kardeşlerle aynı tasarıma kavuşan F-Type SVR'da metal pedal seti, SVR armalı vites kolu ve sabit kafalıklı koltuklar gibi detaylar sunulmakta.

Kaputu altında 5 litre hacimli, kompresör beslemeli, V8 üniteyi koruyan otomobil 550 beygir güç üretmeye devam etse de maksimum tork değeri 700 Nm'ye ulaşmış. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı da elden geçirilen dört tekerlekten çekişli sporcu artık 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 286 km/s.