11 Ağustos 2018 Cumartesi

Ford Territory


Ford'un Çin'de ürettiği modellerine bir yenisi ekleniyor. İsmi, Avustralya'da satılan Territory ile aynı olan bu aracın temelleri aslında Yusheng S330 ile paylaşılıyor. Bunun nedeniyse mavi ovalin Jiangling Motors ile yaptığı ortaklık.


Şık bir tasarıma sahip olduğu söylenebilecek otomobil LED aydınlatma grubu ve agresif göründüğü söylenebilecek ön panjura sahip. Şişkin çamurluklar ve arkaya doğru giderek daralan cam yüzeyleri de hoş duruyor. Arka bölümde sahte egzoz çıkışları ve bagaj kapağı üzerinde bir çıta ile birleştirilmiş LED stoplar görülebiliyor.


İç mekana geçildiğinde köşeli ve modern tasarım dikkat çekiyor. Dİjital gösterge paneli, orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekran, konsolda kullanılan deri döşeme ve Peugeot 3008'i hatırlatan kumandalar hoş görünüyor.


Territory'nin giriş modellerinde turbo beslemeye sahip bir benzinli ünite kullanılacakken 48 Volt hibrit ve şarj edilebilir hibrit olmak üzere iki de elektriklendirilmiş seçenek sunulacak. 1.5 litre hacimli motor 150 beygir güç, 225 Nm tork üretebilecek ve gücü ön aksa sürekli değişken oranlı bir otomatik şanzımanla (CVT) aktaracak.

6 Ağustos 2018 Pazartesi

Opel Insignia


Opel'den güzel haberler geliyor. Markanın amiral gemisi Insignia, yeni motor seçeneğine kavuştu. Daha önce Astra'da da görev yapan ünite sportif tadı küçük hacimle arayanları hedefliyor.

1.6 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 200 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılabilecek olan araç 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 235 km/s olarak açıklanıyor.