14 Şubat 2011 Pazartesi

Lancia


Gözleriniz sizi yanıltmıyor. Yukarıdaki resimlerde görülen otomobiller gerçekten birer Lancia. Geçtiğimiz haftalarda Dodge Journey'i Fiat Freemont ismiyle satacağını açıklayan ana firmanın ardından şimdi de Lancia, çeşitli Chrysler modellerini Avrupa'da Lancia logosuyla pazarlayacağını açıkladı.

Ufak tefek görsel değişikliklerle birlikte yürüyen aksamda ciddi modifikasyonlar bulunan araçların motor seçeneklerinde de eklemeye gidilmiş. Chrysler 300 temelli Thema, eskiden de küçük bir otomobil olmasa da şimdi gerçekten dev bir araç oldu. 5 metreyi aşan boyu ve 3 metreden uzun aks mesafesiyle yolcularına en azından iç mekan genişliğini garanti edebilen aracın ön panjuru en önemli görsel yeniliği.

300 'de de sunulan 3.6 litre hacimli v6 motoru 292 beygir güç, 353 Nm tork üretebilen araç standart olarak sunulan 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 7.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 230 km/s'i buluyor.

Standart olarak 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan turbo Diesel modellerin ikisi de 3 litre hacimli v6 üniteyi kullanıyor. Düşük güçlü olanı 190, yüksek güçlü olanıysa 224 beygir güç üretebilen bu motorların güçlü olanı 550 Nm tork sunabiliyor.

Chrysler 200 ve 200 Convertible modellerinin ikiz araçları olan Flavia ve Flavia Cabriolet'nin teknik verileri henüz açıklanmazken diğer araçlar gibi eski Lancia modellerinin ismini almaktansa Chrysler firmasının yakın zamana kadar kullandığı ismi koruyan Grand Voyager'da ilk etapta iki motor seçeneği sunulacak.

Neden Phedra ismini almadığı açıklanmayan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru Thema'da kullanılandan farksızken 2.8 litre hacimli turbo Diesel motoru 165 beygir güç üretebiliyor.

9 yorum:

  1. yuh be ruhsuz adamlar

    YanıtlaSil
  2. ONUR KORAY NE UYUZ BI ADAM YA

    YanıtlaSil
  3. DIREK KIZ ELI DEGMEMIS MUHENDIS TIPI VAR

    YanıtlaSil
  4. hiç hoş araçlar değil lancia markası için.marka kimliğini hiçe saymışlar.

    YanıtlaSil
  5. Bazı markalar vardır, bu tip şeyler yapınca sırıtmaz. Dodge modellerinin Chrysler markasıyla satılması buna bir örnek olabilir mesela.

    Fakat Lancia gibi bir marka badge engineering yaparsa komik oluyor sonucu.

    YanıtlaSil
  6. Lancia için kötü olmuş gerçekten. Üstelik bu araçlar Avrupa'da doğru düzgün satılmaz bile, boşuboşuna marka imajına zarar veriyorlar.

    YanıtlaSil
  7. kakam geldi arkadaşlar

    YanıtlaSil
  8. Yorumlara çok güldüm:D:D
    neyse mesele şu: bu araçlar amerikada chrysler olarak mı satılıyor hala?

    YanıtlaSil