21 Şubat 2012 Salı

Jeep Grand Cherokee Sports


Jeep Avrupa'da küçük adımlarla ilerliyor. Kıta dahilinde önümüzdeki aylarda satışa sunmak istediği özel donanımlı bir Grand Cherokee modelini 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek olan firma gelen tepkiler doğrultusunda aracın geleceğini şekillendirecek.

Dış mekanında sunulan siyah renkli parçalarla dikkat çeken konseptte bu renkte sunulan kısımlar arasında ön panjur, far zeminleri, 20 inç çaplı jantlar, ön ve arka tampon alt kısımları, egzoz sisteminin çift çıkışı ve stoplar arasında bulunan süs çıtası bulunuyor. Port bagaj rayları yerine görsel açıdan daha başarılı çıtalar kullanılırken arka camlarda ekstra karartma uygulanmış.


İç mekana geçildiğinde siyah renkli deri ve süet döşemeler, alüminyum pedal seti ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekerken donanıma ısıtmalı direksiyon simidi, kaza önleme sistemi, dokunmatik ekranlı navigasyon, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi ve 7 adet hava yastığı eklenmiş.

Aracın elektronik donanımları arasında en çok dikkat çekense ses sistemi. Harman Kardon markası taşıyan sistemde 19 hoparlor ve bir subwoofer bulunuyor. 30 GB kapasiteli depolama alanı, USB ve Aux bağlantıları, Bluetooth uyumu ve DVD oynatıcısı bulunan sistem 32 Volt TPS 12 kanallı amplifikatöre de sahip.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru 241 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen bu Grand Cherokee'de kullanılan 5 ileri vitesli otomatik şanzımansa teknolojik yeniliklerin yanında biraz demode kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder