30 Ağustos 2010 Pazartesi

Citroën DS4


Citroën, Haziran ayında tanıttığı yeni nesil C4'ün daha lüks ve sportif modeli olan DS4'ün resmi fotoğraflarını basına dağıttı. C4 ile arasında, C3 ile DS3'ün arasında bulunana benzer bir ilişki bulunan aracın görünümü DS High Rider konseptini andırıyor.

C4'ten daha kaslı bir görünüme sahip olan aracın arka kapı kollarının, Alfa Romeo'nun Giulietta modelinde olduğu gibi C sütununa gizlendiği görülüyor. Bu sayede üç kapılı bir araç gibi görünen otomobilin donanımında, çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar ve bol bol krom kaplama bulunuyor. İç mekanında C4 ile arasında tasarım farklılığı buluınmayan DS4'ün kokpitinde yeni renk seçenekleriyle tamamen deri kaplanan konsol dikkat çekiyor.

4.27 metre boya, 1.81 metre genişliğe ve 1.53 metre yüksekliğe sahip olan otomobilindonanımında özel desenli deri döşemelere sahip koltuklar, alüminyum pedal takımı, deri kaplı kapı içleri ve ambiyans ışıklandırması gibi aksesuarlar bulunuyor.

Motor konusunda da bir sürpriz yapmayan araçta PSA grubunun Mini ile paylaştığı turbo beslemeli ve 1.6 litre hacimli benzinli motorun 120, 156 ve 203 beygir güç üretebilen versiyonları kullanılıyor. Turbo Diesel ailesinde iki seçenek sunan üretici 1.6 litre hacimli motorun 110, 2 litre hacimli motorunsa 163 beygir güç üretebilen versiyonlarını otomobilde kullanmış.

3 yorum:

  1. ne zaman çıkar ve fiyatları ne olur acaba?

    YanıtlaSil
  2. 2012 de cıkacak die aklımda kalmıs, ama erken 2012 mi yoksa 2013e yaklasırken mi bilemiyorum.. fiyatlar konusunda c3 ds3 ilişkisini öngörerek bir şeyler söyleyebiliriz.. ama en iyisi resmi haberleri beklemek citroenden

    YanıtlaSil
  3. Avrupa'da 22.500 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılıyor şu anda. Türkiye'ye ne zaman gelir bilemiyorum ama başlangıç fiyatının yaklaşık olarak aynı kalması muhtemel.

    YanıtlaSil