1 Haziran 2010 Salı

Citroën C4




Daha ilk fotoğraflarının internete düşmesinin üzerinden bir gün geçmeden yeni C4'ün iç mekan fotoğrafları ve sınırlı da olsa teknik verileri gün yüzüne çıktı.

Dış mekan tasarımında olduğu gibi iç mekanda da DS High Rider konseptinden etkilendiği görülebilen aracın direksiyon simidinin artık sabit göbeğe sahip olmadığı görülebiliyor. Dalgalı bir şekilde tasarlanmış gösterge siperliği, üç adet yuvarlak göstergenin üzerinde oldukça dikkat çekerken otomatik şanzımanın küçük kumanda kolu iki koltuk arasında çok küçük bir yer kaplıyor.

Son dönem Citroën modellerinden alıştığımız şekilde yüksek tasarlanan ön koltuk yan destekleri sportif görünüme katkıda bulunurken iç mekanın daha ferah olmasını sağlayan panoramik tavan opsiyonu bu araca da eklenmış.

4.33 metre boya, 1.79 metre ene ve 1.49 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin boyutları bir önceki modelinkinden sırasıyla 5, 2 ve 3 cm daha fazla. Alçak yükleme eşiğine sahip olan bagajın hacmiyse 408 litre olarak açıklandı.

Masajlı ön koltuklar gibi lüks opsiyonlara da sahip olan otomobilde kullanılacak olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun start&stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle donatılmış bir versiyonu da sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder