4 Haziran 2010 Cuma

Saleen S302




Steve Saleen'in yeni firması SMS, yeni Ford Mustang GT temelli aracını tanıttıktan yaklaşık iki ay sonra eski firma Saleen de aynı temelleri kullanan otomobilini tanıttı.

Sade fakat sportif bir görünüm sunan otomobilin motor kaputu yenilenirken ön ve arka tamponların tasarımı değiştirilmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin yan etekleri de genişletilirken bagaj kapağı uzatılarak uç kısmı bir spoiler haline getirilmiş. Yan kısımda bulunan arka camların üzeri kapatılırken diktörtgen egzoz çıkışlarının sayısı dörde yükselmiş.

İç mekanda göstergeler, direksiyon simidi, vites kolu ve orta konsol için alüminyum ve piyano siyahı kaplamalar sunulurken kapı eşiklerine ışıklı Saleen logoları eklenmiş. Deri kaplı koltukların üzerlerine süet eklemeler yapan Saleen kapı içlerine de logolarını koymayı unutmamış.

5 litre hacimli v8 motoruna aşırı besleme uygulanmamış olan otomobil 425 beygir güç, 536 Nm tork üretebiliyor. Limitli kaymalı diferansiyelle donatılmış olan otomobilde gücü arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzıman aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder