28 Haziran 2010 Pazartesi

Mini


Yeni Mini'nin ikinci nesil modelleri makyajlandı. Yeni gövde renkleri, daha zengin opsiyon listesi ve yeni jant seçenekleriyle sunulacak olan Mini modellerinin tasarımlarındaysa hafif rötuşlar bulunmakta.

Ön tamponunda ek hava girişleri açılan Cooper S modellerinin haricinde bu kısım hafif makyajlı bir şekilde kalırken farların iç kısımları koyu renge boyanmış. Stoplarda artık LED teknolojisi kullanan Mini, fren lambalarının parlaklığını pedala basma şiddetine göre ayarlayan bir sisteme de kavuşmuş. Cooper S JCW serisi araçlara kırmızı renkli tavan ve yan ayna opsiyonu eklenirken opsiyonel olarak sunulan renkler arasına gökkuşağı efektiyle değişik açılardan farklı görünen boyalar da eklenmiş.

İç mekanda yerleri hafifçe değiştirilen kumanda elemanlarıyla birlikte sunulan yeni döşeme kumaşları, yeni kaplamalar ve ambiyans ışıklandırması dikkat çekiyor. Rally, Classic ve Scene adlı donanım paketlerine de kavuşan Mini, bu paketlerle birlikte değişik gövde rengi kombinasyonları, donanım ve jantlar sunmakta.

Güçleri 75 ile 211 beygir arasında değişen benzinli motor seçeneklerinde bir değişiklik bulunmayan otomobile yeni turbo Diesel motor seçenekleri eklenmiş. Mini One D modeline Mini One D Cabriolet ve Mini One D Clubman adlı iki kardeş gelirken Mini Cooper D modelinin motor gücü artırılmış.

Mini One D modellerinde kullanılan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 90 beygir güç, 215 Nm tork üretebilmekte. 0'dan 100 km/s sürate 11.4 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 184 km/s olarak açıklandı. Ortalama yakıt tüketiminin 3.8 litre/100 km olduğu belirtilen otomobil bu sayede kilometre başına sadece 99 gram CO2 salınımı yapıyor.

Aynı motorun daha yüksek turbo basıncına sahip bir versiyonunu kullanan Mini Cooper D, 112 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. Bu motorla 0'dan 100 km/s sürate 9.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 197 km. Yakıt tüketim ortalaması Mini One D ile aynı olan aracın CO2 emisyon değerlerinde de 90 beygir güç üretebilen motorunkiyle bir farklılık bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder