28 Haziran 2010 Pazartesi

Seat León Cupra R310 WCE


En son Şubat ayında Ford Focus RS WRC Edition ile göz attığımız İsviçre'ye özel donanım paketleri arasına Seat markası da León Cupra R310 WCE (World Champion Edition) ile katıldı. 

Markanın geçtiğimiz yıl Gabriele Tarquini ve Yvan Muller ile WTCC'de yakaladığı şampiyonluğu kutlama amacı güden otomobil İsviçre pazarına özel 200 adet örneğe sahip olacak. 

Görünüşü, gövdesi üzerinde bulunan grafikler sayesinde standart León Cupra R modellerininkinden oldukça farklı olan aracın iç mekanında Alcantara kaplı yarış koltukları, siyah renkli orta konsol ve damalı bayrak grafikleri dikkat çekiyor. 

Donanımında çift bölgeli otomatik klima, bi-xenon farlar, navigasyon sistemi, Bluetooth bağlantısı ve 8 hoparlörlü bir ses sistemi bulunan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru da Alman firma Abt tarafından modifiye edilmiş. Standart Cupra R modellerinde 265 beygir güç üretebilen motor bu araçta 310 beygir güce ulaşırken otomobilin 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate ulaşmasını 5.8 saniye seviyesine çekiyor. Maksimum sürati 270 km/s olan aracın fiyatıysa vergiler dahil 44.900 İsviçre Frankı seviyesinden başlıyor.

1 yorum: