1 Temmuz 2010 Perşembe

Mercedes-Benz C63 AMG DR520


İngiltere pazarı için özel üretim modeller yollara çıkmaya devam ediyor. Furyaya son katılan üretici olan Mercedes, bu ülkeye özel C63 AMG versiyonunu tanıttı.

DR520 ekiyle tanınacak olan otomobil sedan ve station wagon olarak alınabiliyor. Sadece mat tonda siyah ve beyaz renklerde alınabilen otomobillerde kırmızı kaliperlere sahip daha güçlü bir fren sistemi bulunuyor. AMG Performance Pack Plus'ın bir donanımı olan bu fren sistemi haricince özel panjur, DR520 logoları, koyu renkli jantlar ve sedan modellerde bagaj kapağı üzerinde karbon fiber spoiler standart olarak sunulmakta.

Aracın iç mekanında bulunan en dikkat çekici donanım oldukça sportif tasarıma sahip sabit kafalıklı ön koltuklar. Deri ve Alcantara kaplı bu koltukların kafalıklarında DR520 arması bulunurken dikişleri için kırmızı renk seçilmiş. Orta ve üst konsolda da dikkat çeken Alcantara döşeme ve kırmızı dikiş ipliklerini kapıların üst kısımlarında da görebiliyoruz.

İç ve dış tasarımının ardından gelelim aracın motoruna. 6.2 litre hacimli v8 motor, üzerinde yapılan modifikasyonların ardından 520 beygir güç, 620 Nm tork üretebilir hale gelmiş. Sedan modeli 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaştırabilen bu motor aynı işi station wagon modellerde 4.2 saniyede yapabilirken her iki seçeneğinde maksimum sürati 301 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Sadece 20 örneği üretileceği açıklanan C63 AMG DR520'nin sedan versiyonları 62.430 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla satılırken station wagon için 63.680 Sterlin ödeme yapmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder