29 Haziran 2010 Salı

Aston Martin DB9


Aston Martin'in şık coupé ve cabriolet modellerinden olan DB9 ailesi hafifçe makyajlandı. Makyajdan önce de oldukça çekici bir görünüme sahip olan otomobilde ufak tefek teknik yenilikler de bulunuyor.

Farları ve tamponlarıyla başlayan makyajı yan eteklerle süren aracın ön tamponunda bulunan hava girişlerinde küçük aralıklı teller görev alıyor.Yeni jant seçeneklerine sahip olan otomobilin fren kaliperleri de artık standart olarak gümüş grisine boyanmış olarak geliyor.

İç mekanda "Double Apex" isimli yeni bir kaplama kullanılırken Bluetooth ve lastik basınç takip sistemi geliştirilmiş. Süspansiyon sistemi artık aktif olarak kontrol edilen DB9, Bang & Olufsen marka ses sisteminde de geliştirmeler yapmış.

Motorunda bir yenilik olmayan otomobilde kullanılan 6 litre hacimli v12 ünite 470 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Her ikisi de 6 ileri vitesli olan manuel ve otomatik şanzımanlarla alınabilen otomobilin İngiltere pazarındaki fiyatı, coupé için 122.445, Volante içinse 131.445 Sterlin seviyesinden başlamakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder