27 Haziran 2010 Pazar

Volkswagen Tiguan


Çin pazarında, yeni tanıtılan uzun aks mesafeli versiyonuyla kendisinden söz ettiren Tiguan Avrupa'da turbo Diesel ürün gamının giriş modeliyle dikkat çekiyor.

2 litre hacimli TDI motorunun 110 beygir güç üretebilen versiyonu tanıtılan araç sadece iki tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. BlueMOTION paketi dahilinde Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle donatılacak olan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 5.3 litre/100 km olarak açıklanırken CO2 emisyon değeri kilometre başına 139 gram olarak açıklandı.

Turbo Diesel Tiguan modellerinin giriş seviyesindeki araç olan bu kompakt SUV, 25.990 Euro seviyesindeki başlangıç fiyatıyla Avrupa'da satılmaya başlandı

2 yorum:

  1. Bu hacim için düşük değil mi 110 beygir?

    YanıtlaSil
  2. Üreticiler gittikçe daha az motorla daha fazla güç seviyesi sunmaya başlıyor. Ford'un 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 115, 140 ve 163 beygir güç üreten versiyonları olması gibi Volkswagen'in de aynı hacimli motorunun 110, 140 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Değişik gücü aynı motordan almak üretim maliyetlerini düşürürken düşük güçlü motorların düşük yakıt tüketimi ve buna paralel olarak düşük CO2 salınımı yaptığını da unutmamak gerek. Bizdeki gibi tek tip çevre vergisi olmayan Avrupa ülkelerinde belli seviyenin altında CO2 üretimine ciddi vergi kesintileri uygulanıyor. Bu da aracın sadece satış fiyatını değil kullanım maliyetlerini de düşürüyor.

    YanıtlaSil