4 Eylül 2010 Cumartesi

Ford Explorer Police Interceptor


Ford'un Polise teşkilatı için özel olarak hazırladığı araçlarına bir yenisi eklendi. Mart ayında Taurus'un Police Interceptor isimli modelini tanıtan üretici şimdi de Temmuz aında tanıttığı Explorer modelinin aynı eki taşıyan versiyonlarını sergiliyor.

Dış görünüşünde, siyah renkli çelik jantlar, ön tampon koruyucu bar ve ek ışıklardan başka bir değişiklik olmayan aracın iç mekanı polis teşkilatının istekleri doğrultusunda şekillendirilmiş. Ön koltukların arasında tüfek sabitleyici yerleştiren Ford, orta konsola, polis bilgisayarına kolay erişim sağlayacak bir ünite yerleştirirken bu kısımda hareket özgürlüğünün artırılması için vites kolu direksiyon kolonu üzerine alınmış. Konsolun üst kısmına radar ekipmanı yerleştiren Ford, bagaj bölümünü de 360 kg'ın üzerinde ağırlığa sahip tek parça yükü taşıyabilecek şekilde modifiye etmiş.

Aracın, ESP ve ABS gibi güvenlik sistemleri Polis kullanımına uygun şekilde yenilenirken fren disklerinin çapı büyümüş. Kolay kullanım için direksiyon simidi üzerinde bulunan kumandaların fonksiyonları, sürücü tarafından ayarlanabilir duruma getirilirken sirenleri çalıştırmak için sesli kumanda verilmesi yeterli oluyor. Aracın sahip olduğu özelliklerden geri kalanıysa şöyle: Kör nokta uyarı sistemi, park pilot, Ford SYNC sesli kumanda sistemi, geri görüş kamerası ve arka köşe için gelen trafik uyarısı.

Bütün örnekleri 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılacak olan aracın motoru 3.5 litre hacimli ve 280 beygir güç üretebilen bir v6. Crown Victoria modelinde kullanılan 4.6 litre hacimli v8 üniteden %20 daha az yakıt tüketen bu motor E85 ile de çalışabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder