14 Aralık 2011 Çarşamba

Mercedes-Benz SL Serisi

 

İlk fotoğrafları basına dün sızan yeni nesil Mercedes SL Serisi resmen tanıtıldı. İlk etapta iki motor seçeneği sunulacak olan aracın sergileneceği ilk fuarsa Detroit olacak.

Tasarımını önceki makalemde ele aldığım otomobilin yeni tavanı magnezyum iskeleti sayesinde 6 kg hafiflerken aynı tavanın açılıp kapanması 20 saniyeden az vakit alıyor. Magic Sky Control isimli opsiyonel donanımla elektrokromik yüzeye sahip tavanın koyuluğu ayarlanabilirken aracın yapısında kullanılan hafif malzemeler toplam ağırlığın, önceki nesile oranla 140 kg'a kadar aşağıya çekilebilmesine olanak sağlamış.

Magic Vision Control isimli donanımıyla ön camı çok daha temiz tutabileceğini söyleyen Mercedes sileceğin üst ve altına yerleştirilen su püskürtücüler sayesinde camın üst kısmına gereksiz bir şekilde su damlaları atılmasını ve bu damlaların daha sonra cam üzerinde iz bırakmasını önlemiş.

FrontBass isimli sistemde SL Serisi'nin hoparlörlerini gövdeye entegre eden Mercedes, gövde panelleri arasında bulunan boşlukları rezonans odaları olarak kullanıp daha derin bir ses almayı başarmış. Aracın ilginç donanımları arasına ayak hareketiyle açılıp kapanabilen bagaj kapağını da ekleyen firma sürücü için yorgunluk sensörleri ve acil durum otomatik fren sistemini standart donanıma eklemiş.


Aracın sürüş dinamiklerini de iyileştiren Mercedes standart sistemin yanında adaptif bir süspansiyon sistemi ve elektro-mekanik direksiyon sistemi sunmakta. Şasinin burulma direncini %20 oranında artıran üretici bu sayede istenmeyen titreşimlerden kurtulurken aerodinamik tasarım sayesinde iç mekanda ses seviyesinin standart sedanlardaki oranda olduğu belirtiliyor.

Tanıtımının A.B.D.'de yapılması nedeniyle ilk etapta iki benzinli motorunu görebildiğimiz SL'in giriş modelinde görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motor 306 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.9 saniyede ulaşabilen SL350 7 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla ortalama 6.8 litre/100 km yakıt tüketimine sahip.

Daha fazla güç isteyen müşteriler için sunulan ve Avrupa pazarında SL500 ismiyle satılacak olan SL550'de kullanılan 4.7 litre hacimli v8 motor çift turbo besleme yardımıyla 435 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Yine 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve start/stop sistemine sahip olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.6 saniye sürüyor.

2 yorum:

  1. On taraf gercekten cok basarisiz olmus. Koseli on farlar arabanin butun gosterisini almis goturmus.

    YanıtlaSil
  2. Ben de farlara takıldım. Izgara tarafında kalan kısımları dik kesilmiş ki bence de olmamış.

    YanıtlaSil