12 Aralık 2011 Pazartesi

Marangoni Range Rover Evoque HFI-R


İtalyan lastik üreticisi Marangoni, son ayların popüler SUV modeli Range Rover Evoque için hazırladığı modifikasyon kitini tanıttı. Çok dikkat çekmeyen bir gövde kitine sahip olan aracın motorundaysa ciddi değişiklikler var.

Dışarıdan bakıldığında dikkati çeken ilk değişiklikler 20 inç çaplı jantlar ve bu jantların çevresine eklenen kırmızı renkli lastikler. Aracın biraz cılız görünmesine neden olan bu lastikler haricinde mat gri gövde boyası ve sadeleştirilmiş tasarımlara sahip ön ve arka tamponlar büyük tasarım yeniliklerini tamamlıyor.
Motor kaputunun üzerine ek hava çıkışları eklenen aracın ön panjur ve yan aynaları mat siyaha boyanırken çamurluklar ve bagaj kapağında kullanılan siyah plastik parçalar karbon fiberden üretilenlerle değiştirilmiş. Titanyum egzoz sistemiyle donatılan Evoque HFI-R’ın arka kısmında görülen yeni egzoz çıkışları pek hoş durmamış. 330 mm çaplı disklere sahip olan yeni fren sisteminde 10 pistonlu kaliperler görev yapıyor.


İç mekanında bol bol deri ve Alcantara kullanılan aracın koltuklarında baklava desenli döşemeler ve sırtlıklarda özel logolar dikkat çekiyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru, yakıt olarak hirdrojen-doğalgaz karışımı veya sadece doğalgaz tüketecek şekilde modifiye edilen araç artık 300 beygir güç üretebiliyor. Tüketim değerlerinde de iyileşme sağlayan bu değişiklikler sonucunda menzil 1.000 km’nin üzerine çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder