15 Eylül 2015 Salı

Porsche Mission E


Uzun süredir Tesla Model S tarzında bir araç üzerinde çalıştığı söylenen Porsche bu otomobilini Frankfurt'ta bir konsept olarak tanıttı. Sadece gücüyle dikkat çeken bir araç yaratmak istemeyen Alman üretici şarj konusunda da öncü firmalardan olmuş.


Panamera'nın gelecekte alacağı hali gösterir gibi duran konsept şişkin çamurlukları ve LED farlarıyla ilk bakışta etkileyici olmayı başarmış. Farların yanında yer alan hava girişleri, ön çamurlukların arkasındaki çıkışlar ve geniş yan eteklerle birleşip güçlü bir görünüm oluşturmuş. Gizlenmiş, ince yapılı kapı kolları sade çizgileri bozmazken arka bölümde ince yapılı LED stoplar ve difüzör görülebiliyor. Arka kapılar geriye doğru açılırken jantlar önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı.


İç mekanında dört adet tekli koltuğa sahip olan dört kapılı coupé'nin ortasından geçen panel ön bölümde kapı içleriyle birleşmiş. Carrera GT'yi hatırlatan bir sadeliğe sahip olan yaşam alanında şık tasarımlı üç kollu direksiyon simidi, holografik gösterge paneli, dokunmatik kumanda paneli ve küçük vites kolu gözden kaçmıyor.


İki elektrik motoruyla toplamda 600 beygir üzerinde güç üretebilen konsept dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 3.5 saniye sürerken 200 km/s sürate ulaşmak 12 saniyenin altında zaman alıyor. 500 km menzile sahip olan aracın pilleri, hızlı şarj cihazıyla %80 doluluğa 15 dakikada ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder