16 Eylül 2015 Çarşamba

Audi e-tron Quattro


2015 Frankfurt otomobil fuarında ziyaretçileri karşılayacak olan konseptlerden birisi de Audi e-tron Quattro olacak. Elektrik motorlu SUV yüksek performans ve uzun menzili birleştirmeyi başarmış.

Köşeli hatlara sahip olan araçta sekizgen ön panjur ve LED farlar kullanılırken kaput üzerinde yer alan hava çıkışları, dev jantlar, iptal edilen yan aynalar, hafifçe şişirilmiş çamurluklar ve çıkıntı yaratmayan kapı kolları sportif bir görünüm yaratmış.


4.88 metre boya, 1.93 metre genişliğe ve 1.54 metre yüksekliğe sahip olan aracın hava sürtünme katsayısı 0.25 olarak açıklanıyor. Arka bölümde ince bir spoiler, ince uzun LED stoplar ve füme renkli tampon bulunurken tampon alt bölümünde yer alan zemin koruması kromajlı.

Köşeli tasarımı iç mekanda da devam eden araçta dijital gösterge paneli kullanılırken orta konsol iki farklı dokunmatik ekranla ikiye bölünmüş. Geniş bir vites konsoluna sahip olan konseptin üç kollu direksiyon simidinin altı düzleştirilmiş.


Biri gücünü ön aksa ikisi de arka aksa ileten toplam üç elektrik motoruna sahip olan araç 435 beygir güç üretebilirken overboost fonksiyonu sayesinde güç 503 beygire, torksa 800 Nm'ye ulaşabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 210 km/s'te sınırlandırılmış. Menzilse 500 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder