21 Kasım 2019 Perşembe

Audi e-tron Sportback


Audi'nin Los Angeles otomobil fuarına getirdiği yeni SUV modelleri elektrikli bir örnekle başlıyor. Alman markanın e-tron serisine dahil olan aracı da artık sportif görünümlü bir arka bölümle almak mümkün.

Standart e-tron ile karşılaştırıldığında daha agresif duran ön tampon, aracın arka çamurluklarını daha şişkin gösteren bir C sütunu yapısı ve arka bölümde daha alçak tasarlanan tavan gibi farklılıklar sunan Sportback seçenekte 21 inç çaplı jantlar ve elden geçirilmiş arka tampon alt bölümü de dikkat çekiyor. Farlar ve stoplarsa değişime uğramamış.


Değişmeyen bir diğer şey de iç mekan. Ön bölümde dijital gösterge paneli ve bir çift dijital ekrana sahip olan otomobilin arka koltuklarında, kardeşine göre 20 mm daha az baş mesafesi sunuluyor.

Giriş modelinde 71 kWh kapasiteli bataryalar ve toplamda 313 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen elektrik motorlarına sahip olan e-tron Sportback'in daha güçlü seçeneğiyse 360 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor. S modundaysa aynı araç 408 beygir güç, 665 Nm tork değerine sahip. Pilleriyse 95kWh kapasiteli.


Yaklaşık 350 km menzil sunabilen düşük güçlü seçenek 0'dan 100 km/s sürate 6.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 190 km/s'te sınırlandırılmış. Menzili 470 km'yi zorlayan güçlü seçeneğinse 0-100 km/s deparı 6.6 saniyede tamamlıyor ve 200 km/s sürate ulaşıyor. S modundaysa aynı hızlanma sadece 5.7 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder