23 Kasım 2019 Cumartesi

Tesla Cybertruck


Tesla'dan uzun süredir beklenen haber sonunda geldi. A.B.D. merkezli üretici ilk pick up modelini tanıttı. Sunum sırasında her şey Elon Musk'ın beklediği gibi gitmemiş olsa da ilginç görünümlü araçın verileri etkileyici.

Son yılların en köşeli tasarımına sahip olan araç 5.885 mm boya, 2.027 mm genişliğe ve 1.905 mm yüksekliğe sahip. Paslanmaz çelikten üretilen gövdesi düz panellerden oluşan Cybertruck, ön bölümünde boydan boya uzanan bir LED bandına sahipken aynı şey tavanın ön bölümüne de eklenmiş.


Kapalı tasarıma sahip jantlar, kasanın sonuna kadar düz bir şekilde inen tavan çizgisi, gizlenmiş kapı kolları, elektrikli panjura sahip kasa, kapak boyunca uzanan LED stop ve hem dümdüz yüzeylere hem de LED aydınlatmaya sahip kasa bu modeli diğer pick up'lardan ayırıyor.


İç mekanda markanın sade tasarım çizgisini sürdüren aracın ön bölümünde 3 koltuk bulunuyor. Bol cam yüzeye sahip olan Cybertruck'ın orta konsolu büyük bir dokunmatik ekrandan oluşurken direksiyon simidi de kendinizi bir uçaktaymış gibi hissetmenizi sağlayacak tasarıma sahip.

Üç farklı güç seviyesine sahip olacağı açıklanan aracın tek elektrik motoruna sahip versiyonları 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 6.5 saniyede ulaşıp 400 km üzerinde menzil sunabilecek. Çift motorlu seçenekler hızlanmayı yaklaşık 4.5 saniyede tamamlayıp menzili 480 km üzerine çıkarırken üç motorlu araç 3 saniyede 100 km/s'e ulaşıp 800 km üzerinde menzil sunacak.

Araçların tamamında dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulacak. Adaptif ve seviye ayarlı süspansiyon sistemine sahip olan pick up, 35 derece yaklaşma ve 28 derece uzaklaşma açılarına sahip. Düz taban sayesinde yerden yükseklik 400 mm'nin üzerine çıkabiliyor. Ayrıca maksimum süratler de kademeli olarak 210 km/s'e ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder