22 Kasım 2019 Cuma

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC


Yeni paranın nerelerde olduğu otomobil lansmanlarından da anlaşılıyor. Los Angeles otomobil fuarının sürdüğü şu günlerde Mercedes-Maybach'ın yeni modelini Çin'de tanıtmayı seçmesi bunun en güzel örneklerinden biri.

GLS Serisi temelleri üzerine geliştirilen ve bu araçla aynı aks mesafesini paylaşan bu Maybach'ın da dış görünümünde belirleyici farklar var. Çift renkli gövde, ince dikmelere sahip ön panjur, bol kromajlı tellere sahip ön tampon hava girişi, 22 veya 23 inç çaplarında alınabilen jantlar, otomatik yan basamaklar, kalın bir kromajlı bölüme sahip B sütunu, D sütununa eklenen Maybach logosu ve yine bagaj kapağı ve arka tampon üzerinde görülebilen krom trim parçaları bunlardan bazıları.


İç mekana geçildiğinde, ön bölümde GLS'den çok farklı olmayan otomobil burada daha bol deri döşeme ve trim parçası rengi sunuyor. Standart GLS'den farklı olan yerse arka bölüm. 5 yerine 2 koltuğa sahip olan bu kısımda ek yastıklı kafalıklardan ayak destekleri sunan yatar koltuklara, buzdolabından dokunmatik eğlence sistemi ekranlarına kadar her türlü lüks sunuluyor.


Havalı süspansiyon sistemine özel bir Maybach modu eklenen otomobil bu sayede daha da konforlu yolculukları garanti ederken ek izolasyon malzemeleri kabini daha sessiz hale getirmiş.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli bir V8 barındıran GLS 600 4MATIC ayrıca 22 beygir güç, 250 Nm tork sunabilen bir elektrik motoru sayesinde hafif hibrit bir araç haline gelmiş. Silindir kapatma teknolojisine de sahip olan SUV'nin boş ağırlığıysa 2.78 ton.


558 beygir güç, 730 Nm tork üretebilen model 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum:

  1. Merco zorlama artık ya gözünü seveyim zorlama...

    YanıtlaSil